KADIN Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler'in "CHP'nin Ensar Vakfı yaz okullarına açılmasına dair tepkileri öğrenci sayısını arttırdı" açıklamasına tepki göstererek "Ensar vatandaşın vicdanında aklanmadı" dedi.

Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Arif Çeler, 12 Temmuz Salı günü vakfın Murat Germen Ortaokulu bünyesinde açtığı yaz okullarında spor malzemeleri dağıtım töreninde, yaz okullarına açılmasına dair tepkilerin kurslardaki öğrenci sayısını artırdığını ileri sürmüştü. Şube Başkanı Çeler yaptığı açıklamada, yaz okullarının açılmasına tepki gösteren CHP ve sivil toplum örgütlerine teşekkür ederek, "Kursu açtırmamakta direnenlere teşekkür ediyorum. Onlar sayesinde ilgi daha fazla oldu. Onlar olmasaydı basında bu kadar yer bulamazdık. Onların sayesinde 60 olan öğrenci sayımız 103'e yükseldi" dedi.

Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı Çeler'in açıklamasına tepki gösteren Manisa Kadın Cinayetlerini Durduracağız Platformu Manisa Temsilcisi Semiha Hasgör, öğrenci sayısının 103 değil 12 olduğunu iddia etti. Hasgör, "Ensar Vakfı'nın yaz okulunun ilk açılış gününde basına verdikleri fotoğraftan da çocuk sayısını 20 civarlarında olduğunu 60 çocuğun ilk açılış sırasında olmadığını görmemiz mümkün. Ensar Vakfı'nı kamuoyu Karaman'daki cinsel istismar ve Bitlis'teki kadınlar yurdunda şantajla yapılan tecavüzden tanıdı. Görülüyor ki Manisa halkı toplumsal bir tepki gösterdi. Ensar Vakfı'nın aklandığına inanmıyor. Ensar vatandaşın vicdanında aklanmadı. O nedenle de çocuklarını yaz okuluna göndermekten vazgeçti. Biz 11 Temmuz tarihinde saat 09.30'da yaz okuluna gittik ve 11.00'e kadar bahçede bekledik. Yaz okuluna gelen öğrenci sayısı yaklaşık 12'ydi. Daha sonra Ensar Vakfı Manisa Şube Başkanı bizi gördü ve paniğe kapıldı. Daha sonra ertesi gün açıklama yaparak öğrenci sayısının 103 olduğunu söylemiş. Böyle bir şey yok. Manisa Şube Başkanı Çeler vakfını aklamak için böyle bir açıklamada bulunmuştu. Ama toplumun gözünde ve vicdanında Ensar aklanmamıştır" diye konuştu.

Editör: TE Bilişim