Türkiye Futbol Federasyonu 2. ve 3. Lig maçlarını oynatmıyorum, ligi tescil ediyorum dedikten bir hafta sonra play-off oynanacak kararına şaşırmış, yazıklar olsun başlığı ile yazdığım köşe yazımda düşüncelerimi paylaşmıştım.  Sonrasında Antalya maçlar oynanacak dendiğinde ise şaşkınlığım bir kat daha artmıştı. Bu mevsim de Antalya’nın sıcağını bilmeyen yoktur. Hele nem oranı insanı çıldırtır. Değil maç yapmak, dışarı bile çıkılmaz. Çıkan da soluğu ya denizde alır, ya da havuz da. Ama emir demiri keser derler ya play-off maçları Antalya’da oynanacak dendi. Ve Pazartesi günü itibariyle 2. Lig takımları, Salı günü itibariyle de 3. Lig takımları sahalarda yerini aldı.

2. Lig takımlarının ilk gün oynadığı maçlarında sürpriz bir sonuç çıkmadı. Favoriler kazandı. Bunların içlerinde ise en farklı kazanan Manisa Futbol Kulübü (Manisa FK) oldu. Normal sezonda Manisa FK’ya ilk kez yenilgi acısını yaşatan İnegölspor yaşatmıştı. Bu kez Manisa FK play-off maçında İnegölspor’u 3-0 gibi net bir skorla saf dışı bıraktı ve adını yarı finale taşıdı. Maçı televizyondan izledikten sonra Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Külüp Başkanı Mevlüt Aktan’ı kutladım.

Ben zaten bu süreçte Manisa FK’nın bu ligin üzerinde kaliteli bir takım olduğunu her zaman söylüyor ve yazıyorum. Bu takım sezonun ilk yarısında bu kalitesini sahaya yansıtmıştı. Topladığı puanlarla rekorlara imza atıyordu. Ama sonrasında bir düşüş sürecine girildi ve avantajını kaybetti. Ama bunlar geride kaldı.  Geçmişe takılmanın artık bir anlamı yok.  Geleceğe odaklanmak lazım.  Manisa FK’nın hedefe ulaşması için önünde 2 maç kaldı. Tabi ki önce bu akşam 22.00’da oynanacak maçta Sancaktepe engellini geçmek şart. Ama benim inancım bu takım bu gece Sancaktepe’yi geçer, finalde de mutlu sona ulaşır.

Bu tahminlerimi neye göre yazıyorum. Manisa FK’nın futbolcularına, Teknik Direktör Cihat Arslan ve ekibine güveniyorum. Ve en önemlisi Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün tecrübesine, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetiminin çalışma azmine inanıyorum.

İnegöl maçının ardından maçı izleyen yönetim kurulu üyeleri ile görüşme fırsatı buldum. Takımın son durumu hakkında bilgileri aldım. Herkesin PTT ligine çıkılacağına dair inançları tam. Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Kulüp Başkanı Mevlüt Aktan ve yönetim kurulu üyeleri takımın yanında. Müthiş bir birliktelik, beraberlik ve en önemlisi hedefe olan inanmışlıkları hat safhada. İnegöl maçında alınan 3-0 net galibiyet takımdaki morali daha da yükseltmiş. Ve müthiş bir güven duygusu takımda hakim olduğunu öğrendim.

Futbol üç ihtimalli bir oyun derler ya. Bu maçlarda iki ihtimal bulunuyor. Bir üçüncüsü yok. Ya tamam, ya devam. Manisa FK, bu gece Sancaktepe karşısında bir futbol azizliğine uğramadığı takdirde yoluna devam edecektir. Ve bizleri Salı akşamı televizyon ekranlarına final maçına  kitleyecektir.

Bu arada play-off sürecinde Antalya’da sadece Manisa FK bulunmuyor. 3.Lig takımlarımız Turgutluspor ve Somaspor’da bir üst ligi kovalıyor. Turgutluspor ilk maçında Esenlerler Erokspor’u 2-1 yenerek adını finale yazdırdı. Somaspor’da dün gece Muğlaspor ile finale çıkma mücadelesi verdi. İnşallah onlarda adını finale yazdırır. Bu süreçte Antalya’da bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün 2. Lige çıkma mücadelesi veren Turgutluspor ve Somaspor’un maçlarını izledi.  Tribünde yer alarak maçların heyecanına ortak oldu. Bir de Akhisarspor var. O da Karagümrük’ten 3-3’lük avantajlı bir skorla döndü.  İnşallah Akhisarspor’da önce finale çıkar sonrasında da tekrar süper lige adını yazdırır. Ben tüm Manisa kulüplerine play-off sürecinde başarılar diliyorum. Tüm sonuçlar gönüllerine göre olsun, yolları açık olsun.

GENÇ YAŞTA AYDIN BENLİŞEN’İ KAYBETTİK

Acı haber tez duyulur derler doğru. Dostum iş insanı Aydın Benlişen’i 58 yaşında geçen Cumartesi günü işyerinde geçirdiği kalp krizi ile kaybettik. 8 Eylül Hastanesine Çapala Mehmet ile koşarak gidip son bir kez yoğun bakımda görme çabamızda yetmedi. Çünkü oğlum Gökhan “Baba Aydın abiyi kaybettik. Çeşme’den dönüyorum” telefonu beni gözyaşlarına boğdu. Şaka gibi bir durum. Her gün beraber olduğum Söğütaltı Kahvesinde sohbet ettiğimiz güzel insan, iyiliksever Aydın Benlişen hiç beklemediğimiz bir anda aramızdan ayrılıyordu. Aydın Benlişen’i Pazar Günü kılınan cenaze namazından sonra ebedi istirahatine uğurladık. Aydın Benlişen nur içinde yat. Seni sevenler Pazar Günü Hatuniye Camii’ndeydi. Bugün Söğütaltı Kahvesinin önünde arkadaşların saat 12 sıralarında lokma hayrını yapacak. Rahat uyu.