Depremin yaşandığı İzmir’in Bornova Bayraklı bölgesinde enkaz kaldırma ve kurtarma ekiplerinin çalışmalarında ağlatan mucizelere tanık oluyoruz. 65 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan 3 yaşındaki Elif, bütün ülkeyi ağlatırken 91 saat sonra 4 yaşındaki Ayda’nın da kurtarılması sonrasında mutluluk gözyaşları sel olup aktı. Önce Manisa Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanı Gürhan İnal’ın kurtardığı Günay, sonra da mucize kurtuluşlarla Elif ve Ayda’nın da hayata tutunması depremin mucizelerinin mucizeleri olarak değerlendirebiliriz. Başkan Recep Tayyip Erdoğan twitter hesabından önce Elif’e sonra da 91 saat sonra kurtarılan Ayda’ya geçmiş olsun mesajı paylaştı. Öldürmeyen Allah öldürmüyor. Kurtarılanların ömürleri uzun olsun.

İzmir Seferihisar açıklarında meydana gelen 6,6 büyüklüğündeki depremin üzerinden bir haftalık süre bugün geçiyor. Evleri yıkılan ya da ağır hasar gören vatandaşlarımız için İzmir kentinin 6 farklı noktasında 2 bine yakın çadır kuruldu. Depremde evleri yıkılan 7 bin 595 kişi de çadırlarda barınıyor. Depremin olduğu günden beri Türk Kızılay Koordinasyonunda belediyeler ve sivil toplum kuruluşlarının işbirliğinde her gün sıcak yemek veriliyor. Yurdumuzun her ilinden konvoylar İzmir’e yola çıktı. Devlet, millet, kurum ve kuruluşlar, hayırsever yurttaşlarımızın el ele vererek İzmir depreminde bütünleştiğini görüyoruz. Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ile deprem bölgesinde bulunduğum sürede yurdumuzun her ilinden yardım için İzmir’e kurtarma ekiplerinin geldiğini gördüm. İlk andan itibaren Türkiye’nin son Başbakanı Binali Yıldırım, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum İzmir’e gelerek deprem bölgesindeki çalışmaları yerinde izledi.

Tarım ve Orman Bakanı hemşerimiz Bekir Pakdemirli kurtarılmasına bizzat nezaret eden Buse Hasyılmaz’ın nikah şahitliği isteklerine “O günde beraber olacağız Buse” dedi. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum depremzedelerin daha sıcak alanlarda geçici olarak barınmalarını sağlamak amacıyla konteyner kurulum sürecini başlattıklarını söyledi. Bakan Kurum “Bayraklı’da Ziraat GYO’ya ait 46 bin 300 metrekarelik alanda vatandaşlarımızın Manas Bulvarındaki alana bin kişilik geçici barınma ihtiyacını karşılamak üzere konteyner kent kuruyoruz. Konteyner kent alt yapışıla içindeki sosyal donanımları ile 20 günde AFAD tarafından tamamlanacak” dedi.

Bir hafta önce meydana gelen ve bugüne kadar kurtarma çalışmalarına katılan yorgun kahramanlarımıza ne kadar teşekkür etsek azdır. İzmir depreminde mucizeler gerçekleştirerek çok sayıda vatandaşımızı ve çocukları enkaz altından kurtararak tekrar hayata döndürdüler. Zamanla yarışan bu kahramanlarımıza bir kez daha teşekkürler. Bendeniz gazetecilik mesleğine başladığım 1968 yıllarında ilk kez depremle Demirci’de tanıştım. Daha sonra Burdur Isparta depreminde gazeteci sıfatı ile görev yaptım. Sonra Simav Varta ve Gölcük depremlerinde hasarları can ve mal kayıplarını gördüm. O günlerde de devletimin milletimizle el ele vererek yaraları sarmaya çalıştı. Ama o günlerden bugünlere geldiğimizde son İzmir depreminde olduğu gibi depreme anında yapılan müdahaleler kurtarma çalışmalarındaki bilimsel ekiplerin rollerinin büyüklüğünü yarattıkları mucize kurtarışlar bambaşka. Ülkemiz güçlü. Bakın Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum 20 günde konteyner kurulacağını söylüyor. Devletimiz güçlü milletimiz yardımsever. Geçmiş olsun İzmir’im.