Seçim biteli bir hafta oldu. İstanbul ve Ankara’da kararı Yüksek Seçim Kurulu açıklayacak. Manisa’da itirazlar sonlandırıldı. Bu hafta içinde yeniden seçilen belediye başkanları mazbatalarını alarak görevlerine başlayacak. Manisa yerel seçimlerle ilgili tahminlerimin büyük kısmı tuttu. Cumhur İttifakı’nın Manisa’da seçim hasarı normal. Manisa’da Cumhur İttifakı’nı kulağını millet fazla çekmedi. 2 AK Parti, 2 MHP’li Belediyelikleri CHP adayları kazandı. Akhisar ve Saruhanlı’da seçim öncesi CHP’nin kazanacağı belliydi. Aydın Benlişen ile ilçelerde yaptığımız değerlendirmelerden de görülüyordu. Turgutlu ve Alaşehir’de CHP’nin kazanması benim için sürpriz olmadı. AK Parti Merkez’de Yunusemre’yi son dakikada kazandı. 21 oyla. Herhalde önümüzdeki günlerde AK Parti ve MHP, Manisa yerel seçimlerini masaya yatırıp “Ben nerede yanlış yaptım?” diye araştırır düşüncesindeyim.

Neyse gelelim Kordon boyunun güzelliğine. Cuma günü akşam üstü seçim yorgunluğunu üzerimizden atmak için Kordon’daki favori yerim Deniz Restoran’a gittik.  Aydın Benlişen, Şehzadeler Belediyesi Meclis Üyesi Çapala Mehmet, oğlum Gökhan ve kaleminden kan damlayan Yeni Asır Gazetesi’nin spor köşe yazarı Metin Gökalp’la Deniz Restoran’da beraber olduk. Daha sonra Çapala Mehmet’in kızı Aleyna Ardıç da eşlik etti. Hava güneşliydi. Metin Gökalp, Deniz Restoran’ın büyük patronu Yılmaz abiyi gördü. Beraberce yanına gittik.

Yılmaz abinin mesaisi bitmişti. Bizimle birlikte bir süre oturdu. Sohbet ettik. Metin Gökalp ile masa sohbetine doyum olmaz. Hatıralarını anlatırken tabii Manisa’da başından geçen olay da gündeme geldi. Ben ve oğlum Gökmen o gün çok sıkıntılı bir gün yaşamıştık. Çapala Mehmet’in kızı Aleyna saat 18.00’dan sonra bize katılınca ortaya benim Mehmet Ali Erbil’e benzemem gündeme geldi. Bu yüzden başıma gelenleri anlattım. Yazın Çeşme ve Alaçatı plajlarında zaman zaman Mehmet Ali Erbil’e benzediğim için imza verdiğimi dile getirdim. Daha sonra Mevlüt Güzel’le selamlaştık. Ahmet Nazif Zorlu tek başına yemek yiyordu. Gündüz Manisa Valisi Ahmet Deniz, Organize Sanayi Bölgesi’ndeki Vestel’i ziyaret etmiş. Zorlu ile Vestel’i gezmiş. Ahmet Nazif Zorlu’yu Deniz Restoran’da biraz yorgun gördüm.

Bu arada Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yılmaz Gençoğlu’nun Karşıyaka’da ameliyat olduğunu öğrendik. Büyük Başkan Cengiz Ergün ve Belediyespor Başkanı Mevlüt Aktan da ziyarette bulunmuş. Sağlık durumu iyi. Ben de acil şifalar diliyorum Yılmaz Gençoğlu’na.

Seçim sürecinde her yerde kuru pasta yemekten midemiz bozulacak noktaya gelmişti. Aydın Benlişen ile Deniz Restoran’daki masada deniz ürünlerinin her çeşidi vardı. Midemiz bayram etti.

Güzel bir günü geride bırakırken Cumartesi günü de Fikret Taşçı ile birlikte oldum. Kızı Nagihan ayın 20’sinde Manisa Anemon Otel’de Şaban Örenay’ın oğlu Onur ile evleniyor. Telaş içinde. SİM Erdoğan’a gittik. Erdoğan abinin kahvesini içtik. Sonra Foça’ya gittik. Sahilde çileyen yağmur altında denizi seyrettik. Fikret Taşçı yeniden Eski Foça’da inşaat yapmaya dönüyor. Yeni yerini gördük. Daha önce yaptığı taş evlerin yanı. Fikret Taşçı’yı Eski Foça paklar. Manisa’dan ne kadar uzak durursa rahat ve huzur içinde yaşar.

Seçim bitti, dostlarla güzel bir hafta sonu geçirdim.