Dünyayı saran koronavirüs tehlikesindeki korku her geçen gün arttığı söylenip yazılıyor. Manisa’da günlük vaka sayısının bin 500’e ulaştığı belirtiliyor. Ekonomiye etkisi olmuyor mu? Oluyor. Devletimiz öyle güçlü ki dimdik ayakta duruyor. Ekonomide yeni tedbirlerin bugün açıklanması bekleniyor. Milli savunma sanayisindeki güçlülüğünü Azerbaycan’ın Ermenistan’ı 44 gün sonra dize getirmesinde büyük rol oynadı. 102 yıl önce Bakü’yü Ermeni çeteler ve Bolşeviklerin işgalinden kurtaran Türk askeri bir kez daha barış için Azerbaycan’a gidecek. Azerbaycan’da kazanılan zaferin kutlamaları devam ediyor.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Dağlık Karabağ’ın Ermeni işgalinden kurtarılan Fuzuli bölgesinde halk tarafından coşkuyla karşılandı. Aliyev askeri  üniforması ile halkı zafer yumruğu ile selamladı. 28 yıl önce evlerinden yurtlarından edilen Azerbaycanlılar Dağlık Karabağ’daki evlerinin tapularını çıkararak Şuşa’daki evlerine tekrar dönmelerinin günlerini bekliyorlar. Mehmetçik 102 yıl sonra yeniden kardeş ülkeye gidiyor. İki devlet bir milletin kardeşlik köprüsü daha da sağlamlaştırılıyor. Türk askeri 3 kıtada. Türkiye’nin Asya, Afrika ve Avrupa’daki 15 ülkede barış için asker bulunduruyor. Bu ülkeleri merak edenler için yazıyorum. Irak, Suriye, Libya, Somali, Lübnan, Afganistan, Katar, Mali, Bosna Hersek, Kosova, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Arnavutluk ve Sudan’da Mehmetçiklerimiz barış için bulunuyor. Elbette Türk’ün gücü her geçen gün dünyaya nam salmaya başlayınca Avrupa’sı da Amerika’sı da Türkiye Cumhuriyeti Devletinin ekonomisini ve güçlenmesinin önünü kesmek için elinden geleni yapmaya çalışıyorlar. Kim ne derse desin 83 milyon nüfusu ve güçlü devlet yapısı ile Türkiye Cumhuriyeti Devleti dünyanın korkulu rüyası oluyor. Biz içeride de birlik ve beraberliğimizi koruduğumuz müddet Türkiye Cumhuriyeti devletimiz dimdik ayakta durarak güçlenmeye devam edecektir. Hiç kimsenin şüphesi olmasın.

KORONAVİRÜS SALGININA TEDBİRLER ALALIM AMA…

Dün yazdım. Koronavirüs salgınına karşı alınan tedbirlerin dönüp dolaşıp 65 yaş üzerine yıkılmasının yanlış olduğunu anlamakta güçlük çekiyorum. Yaşamak için en iyi tedbirleri koronavirüse karşı 65 yaş üstü bizlerin aldığına inanıyorum. Sağolsun Sabah Gazetesinin baş yazarı Mehmet Barlas da Salı günü köşe yazısında bu konuya değinmiş. Barlas “Salgına karşı önlem almak ile yasakçılığı karıştırmak tehlikesi var” başlıklı yazısını köşeme aktarıyorum. Bu hastalık yasaklarla ortadan kalkmaz.