Salı günkü gazetem Olay’ın tepesinde bir haber okudum. “ En Güvenilir Başkanlar Arasına Adını Yazdırdı “ başlıklı haberin resmine bakınca sevgili kardeşim Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün fotoğrafını gördüm.

Bu devirde hele hele bizim ülkemizde belediyelerin halleri ortada. Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin durumu Türkiye gündeminde, yapılan araştırmalarda vatandaşın belediyelere güvensizliğinin tavan yaptığı bir devirde yaşıyoruz.

Belediyelere ve başkanlara olan güvenin sarsıldığı bir ortamda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün’ün Ada araştırma şirketinin 25-30 Kasım tarihleri arasında Türkiye’de yaptığı ankette 30 Büyükşehir Belediye Başkanı arasında ilk 10 kişinin içinde yer alması ve 7. sırada bulunması beni çok ama çok mutlu etti.

Manisalılar Belediye Hizmetleri konusunda Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün açısından çok şanslı, benim size Cengiz Ergün’ü anlatmama gerek yok. Kendisi öz be öz Manisalıdır. Hesap kitap konusunda uzmandır. Kendi parasını harcarken nasıl titiz davranıyorsa, Büyükşehir Belediyesi’nin parasını da aynı titizlikle yönetir.

Diğer illeri bilmem ama Cengiz Başkan bu güveni sonuna kadar hak ediyor. Hatta daha üst sıralara çıkacağından da eminim. Bakalım 2020 yılında yapacağı projelerle Manisa’nın çehresinin nasıl değiştirileceğini hep birlikte göreceğiz.