Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu yeni Fenerbahçe yaratma sevdası ile yaptıkları transferler Fenerbahçe’de değişimin ışıklarını yansıtıyor. Geçen hafta Galatasaray derbisinde 5 kritik kurtarışla takımını mağlubiyetten kurtaran Kaleci Altay Bayındır Karagümrük galibiyetinde maçın yıldızıydı. Cumartesi gecesi Kadıköy’de iki net pozisyonda rakibine izin vermeyen Ersun Yanal’ın takıma kazandırdığı 22 yaşındaki Kaleci Altay Erik Sabo’nun iki penaltısından birini kurtararak Fenerbahçe’ye üç puanı kazandıran file bekçisiydi. Altay kurtarışları ile bu maçın değil bana göre Fenerbahçe’nin ışık saçmasının mimarı. Kısaca Fenerbahçe Karagümrük  engelini yeni transferi Samatta ve Kaleci Altay’ın muhteşem kurtarışları ile geçti. Fenerbahçe bu maç öncesine kadar 16 yeni transfer yapmıştı. Kanaryanın güzel ötmesi için Başkan Ali Koç ve Emre Belözoğlu sessiz sedasız yeni yapılanmanın mimarlarıydı. Ben Galatasaraylıyım. Fenerbahçe bizim rakibimiz. Rakip iyi olunca Süper Lig’de zirve yarışı Galatasaray ve Fenerbahçe arasında kıran kırana geçeceği bir gerçek.

Süper Lig’in yeni takımı Karagümrük ile Fenerbahçe’nin Kadıköy’deki mücadelesini dikkatle izledim. Bu maçta harika iki gol atan Tanzanyalı Samatta yeni transferlerin en iyisi. Ama stoperlerde tereddüttüm var. Fenerbahçe ideal gol adamına kavuştuğu kanaatindeyim. Fenerbahçe yeni kadrosunun oturuşuna kadar kaliteli futbol beklenmemeli.

Trabzon bu sezon Sosa’yı neden bıraktı bilmiyorum. Sosa Emre Belözoğlu’ndan sonra Fenerbahçe’nin orta sahasının beyni. Sosa iyi oynarsa Fenerbahçe maçlarını rahat kazanır görüntüsü yansıdı Kadıköy’de Cumartesi akşamı Karagümrük maçında. Eskiler ne demiş bir maçı bir takım kazanmak istiyorsa attığı ve tuttuğu iyi olacak. Fenerbahçe Karagümrük karşısında Tanzanyalı Samatta’nın akıl dolu dokunuşları ile attığı 2 gol ve Kaleci Altay’ın tehlikeli pozisyonlar hariç bir penaltıyı kurtarınca maçın skoru belli oldu. Bugün 5 Ekim transferlerin biteceği gün. Ama Fenerbahçe transferlere bugün de devam edecek gözüküyor. Transfer şampiyonu Fenerbahçe Süper Lig’in de şampiyonu olmak isteyecek. Taraftar buna susamış durumda. Başkan Ali Koç’ta Fenerbahçe’de bu yıl keyifli bir başkanlık dönemi geçirsin diye bu transferleri yaptı. Sezon uzun bir maraton bekleyip göreceğiz. Süper Lig’in yeni takımı Karagümrük’te sezon başında 7 puan topladı. Fenerbahçe karşısına da bu puanla çıktı. İyi de oynadı. Takımın organizesi iyi. Fenerbahçe karşısında gaza geç bastı. 2-0’dan sonra kazandığı penaltıyı gole çevirince maça heyecan getirdi. Eğer ikinci penaltıyı da gole çevirseydi bu yazdıklarımın hepsi çöpe gidecekti. Fenerbahçe’nin fiyakası milli maç öncesi bozulacaktı. 15 arada hep  Fenerbahçe konuşulacaktı. Şimdi Fenerbahçe milli arayı iyi değerlendirip lige daha güçlü başlama fırsatını eline geçirdi. Teknik Direktör Erol Bulut’un iyi çok zor. Kaliteli futbolcuların çokluğu bu sezon kendini zora sokacaktır. Sahaya nasıl adaletli bir on bir çıkaracak merak ediyorum.