Türkiye Futbol Federasyonu yönetimi, hafta içinde Riva Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim Tesisleri'nde yaptığı toplantının ardından tüm Türkiye’nin olduğu gibi, Manisa’nın da merakla beklediği 2. ve 3. Lig için bir üst lige çıkma ve küme düşme kararlarını açıkladı.

Bir federasyon düşünün. Bir dediği, bir dediğini tutmuyor… Bir hafta öncesinde TFF’nin kendi sitesinde tüm Türkiye’ye aldığı kararla 2. ve 3. ligleri ve play-offları oynatmayacağını açık bir şekilde bildiriyorsun ve ilan ediyorsun.

 Bir hafta sonrası ise de bu skandal kararın açıklandığı toplantının bir gün öncesinde play off maçlarına çıkacak 18 kulüp başkanına “maçlar oynanmayacak, play off da oynanmayacak” kararını bir kez daha deklare ediyorsun ve bu dediklerinden bir gün sonra ise tam tersi bir karar açıklıyorsun. Bu kez play-off oynanacak diyorsun. Hayret etmemek elde değil!

Aldığı kararla iki kulübü TFF 1. Lig’e çıkarıyor ve buna “statü gereği” diyor ama statü gereği 3 takımın düşmesi gerekirken aynı statüyü düşme hattında yer alan takımlara uygulamıyor! “Matematiksel olarak düşmesi kesinleşen takımları düşürdüm” diyor. Liglerden üç takımın düşmesi gerekirken bir takım düşürülüyor diğer iki takım ödüllendiriliyor. Statü bunun neresinde? Nereden bakarsanız bakın adaletin olmadığı bir karar!

Yine statü gereği play-off maçlarının iki maç karşılıklı olarak eleminasyon usulü oynanması gerekirken -çünkü statü böyle diyor- bu alınan kararla tek maça düşürülüyor. Bu da herhalde yeni bir statü.

Çok değil geçtiğimiz seneye dönüp bir bakalım. Manisa Futbol Kulübü hatırlarsanız, İstanbul seçimlerine kurban edilmişti. Bu sene de benzer senaryo ile yine Manisa FK kurban edilmeye çalışılıyor.

Madem adalet diyoruz, o zaman kalan maçların oynanması gerekirdi. Play-off’u gol averajı ile kaçıran, bir puan farkla kaçıran takımlar var. Bu kararın neresi adil?

Bunun yanında Temmuz sıcağında Antalya gibi bir yerde maçların oynanacak olmasına ne demeli? Akıl alır gibi değil. Zaten bu kararı alanların bu süreçte akıl tutulmasına uğradıkları bir gerçek.

Her şeye rağmen, tüm bu engel ve taş koymalara rağmen, tüm bu adaletsiz kararlara rağmen Manisa FK, play-off’un en iddialı takımıdır. Kulüp yönetimiyle, tesisleriyle bir üst ligi sonuna kadar hak ediyor.

İnşallah Manisa Futbol Kulübü, Antalya’da 28 Temmuz akşamı mutlu sona ulaşacak ve Manisa’ya bayram yaşatacak. Türkiye Futbol Federasyonu almış olduğu bu kararla sınıfta kalmıştır, bu skandal kararıyla tarihe kara bir leke olarak adını yazdıracaktır.

Manisa Futbol Kulübümüze TFF 1. Lig yolunda başarılar diliyorum.