Merhaba, iyi tatiller. Bahar aylarına geldik ama daha baharı tam anlamı ile yaşayamadığımız şu yağmurlu günler kıştan kalma bir uyuşukluğu devam ettiriyor olabilir. Ben herhalde bahar insanıyım. Açsın çiçekler, ağaçlar, koksun toprak , güneş insin ışınları ile yeryüzüne, canlansın hayat...

Hayat canlandığında insanında enerjisi artıyor, sanki dünyayı yerinden oynatacak güç varmış gibi damarlarımız kaynıyor. Kendimi çok enerjik hissediyorum dediğimiz o anlar auramızın genişlediği anlar aslında. Tabi ki sadece bahar aylarında olmuyor bu hisler. Asıl önemli olan auramız genişlediğinde karşılaşacağımız olasılıkların artması. Biz bir enerji yayıyoruz evrene ve her an evrenden gelen enerjiler ile etkileşim halindeyiz. Bu bir insandan geliyorsa bazen nazar diyoruz, bazen kalp kalbe karşı. Enerjimiz ne kadar yüksekse isteklerimizin olma olasılığı artıyor. Çekim yasası diyoruz buna. Yani çekim yasası şehir efsanesi değil.

Enerjimiz düşük olduğunda sanki her şey ters gitmeğe başlıyor. Beklediğimiz haber olumsuz, beğendiğimiz şey satılmış, insanlarla olumsuz diyaloglar, iş de sıkıntılar gibi. Hani deriz ya geldi mi üst üste gelir diye işte o durum. Sonra başlıyoruz şanssız olduğumuzu düşünmeye ve daha da düşüyoruz. O zaman fark edene kadar belki de yıllarca inandığımız şanssızlığımızla yaşıyoruz.

Tam tersi olan insanlara bakıyoruz şanslılar . Saygı görüyorlar, para kazanıyorlar, çevreleri var , hayat ona güzel deyip imreniyoruz. Hani bazen bize de oluyor ama devam etmiyor diye hayıflanıyoruz.

Aslında hayat denge üzerine kurulu. Sadece bazen enerjimiz düşer sonra geçer, sonra yükselir ve sonra gene düşer. Düştüğünde geçici olduğunu, ‘Evet şu an böyle ama bu şanssız olduğum anlamına gelmiyor. Bütün bunlar geçecek. Çözüm olarak ne yapmalıyım?’ diyerek yaşamaya devam etmek gerekiyor. Çünkü hayat hiç durmadan devam ediyor.  Enerjimiz yüksek olduğunda onu düşürüp dengeye getirmek gelmiyor aklımıza. Ama hayat denge üzerine kurulu demiştim daha önce. Vücut dengesi bozulduğunda nasıl tepki veriyor? Baş ağrısı, mide bulantısı, kabızlık ya da fark etmezsek daha ileri boyutta hastalıklar baş gösteriyor.

O zaman ne yapacağız ? Öncelikle neye inanırsak onu yaşayacağımızı bilelim. Hayatın inişli çıkışlı olduğunu, bazen sabretmemiz gerektiğini bilelim. Çözüm için ne yapabilirim diye düşünmeli doğru zamanda harekete geçelim. Sonrasını bırakın olasılıklar halletsin.

Sağlıkla kalın. Hoşçakalın.