Başsavcı Şimşek yazısında, "Hain örgüt lideri yaklaşık iki hafta önce, haşhaşilerine suikast yapın talimatını verdiğinde acaba kimleri hangi sebepler ile hedef alacaklar diye düşünmüştük. Evet Ankara Çevik Kuvvet şube müdürlüğünde görevli bir polis, Rusya ve İran ile çokta önemli bir görüşmenin arefesinde;fotoğraf sergisine giden Rus Büyükelçisini katlediyor ve teslim olmayarak çatışmaya girip ölüyor. Olaya basit bir göz ile bakılırsa, Halep katliamına tepki olarak yaptığını iddia ediyor. Buna tabiki ülke gündemini çok iyi takip eden hiçbir vatanseverin itibar etmesi mümkün değildir." dedi.

"BÖLGEDE OYNANAN OYUN ÇOK BÜYÜK"

Sürecin tüm Türkiye'yi bilinçlendirdiğini belirten Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek, "Kıymetli facebook sayfa arkadaşlarım, 15 Temmuz'dan bugüne kadar yazı dizisi haline getirdiğim yorımlarımın bu sonuncusu olacak. Yazılarıma sizlerde fikirleriniz ile katkıda bulunduz. İnanıyorum yaşanan bu süreç sizleri son derece bilinçlendirdi. Artık şunun farkındayızki ;bölgede oynanan oyun çok büyük, bizlerin gidecek başka vatanı yok.Bu topraklarda doğduk, ne pahasına olursa olsun bu topraklarda öleceğiz." diye konuştu.

"YABANCI DEVLETLERİN AJANLARI TOPRAKLARIMIZDA CİRİT ATIYOR"

Türkiye'nin büyük bir kuşatma altında olduğunu ifade eden Şimşek, "Ülkemiz büyük bir kuşatma altında, yabancı devletlerin en profesyonel ajanları topraklarımızda cirit atıyor. Bizi bölüp parçalamak için hertürlü hainliğe ve provokasyona önümüzdeki günlerde de devam edecekler. Bizlerin kutsal saydığı her değerimize saldırarak, üretecekleri dedikodular ile bizi tahrik etmeye duygularımızın, aklımızın önüne geçmesini ve birbirimize zarar verebilmemiz için ellerinden geleni yapacaklar. Sizlerden tek bir isteğim var SEVGİ kelimesinin etrafında lütfen birleşelim. Kin ve nefret duygularımızı geçmişte ne yaşamış olursak olalım unutalım. Alevisiyle, Sünnisiyle, Kürdüyle, Lazıyla , Çerkeziyle, Türküyle bir olalım, beraber olalım. Bütün bunları vatanımızı bölmek, Suriyeye çevirmek isteyenlere karşı yapalım. Yapalımki torunlarımıza yaşanacak bir vatan toprağı bırakmayı başaralım." dedi.

"OYUNA GELMEYELİM"

Manisa Cumhuriyet Başsavcısı Akif Celalettin Şimşek son olarak şu ifadeleri kullandı, "Kan emici bir tavır sergileyen Amerikan ve İngiliz emperyalizminin oyununa gelmeyelim. 52 milleti bir araya getiren, sokaklarında adım başı heryerde bayrağı dalgalanan ABD ye bir bakın, bakınki süper devlet olmanın yolu nereden geçiyor hep birlikte görelim. Çok zor bir süreç bizi bekliyor, uyanık olmak ve oyuna gelmemek zorundayız. 2017 yılında daha güzel, daha huzurlu, daha güçlü bir Türkiye Cumhuriyeti Devletinde buluşmak ümidiyle hepinizi saygıyla selamlıyorum. Allah bu devlete yeniden İstiklal Marşı yazdırmayı nasip etmesin."

Editör: TE Bilişim