Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Manisa Şubesi tarafından 17 Ekim Dünya Astsubaylar Günü dolayısıyla çelenk sunma töreni düzenlendi. Törene damga vuran konuysa, astsubayların, 15 Temmuz darbe girişimi sonrasında Hükümet tarafından gerekli desteği görmemeleri oldu.

DÜNYA Astsubaylar Günü dolayısıyla Türkiye Emekli Astsubaylar Derneği (TEMAD) Manisa Şubesi üyeleri tarafından çelenk sunma töreni düzenlendi.
Sabahın erken saatlerinde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan emekli astsubaylar, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Milli Egemenlik Anıtı'na çelenk bıraktı.
Çelenk sunma töreni ardından konuşan TEMAD Manisa Şube Başkanı Muharrem Turhal, doğuda vatan savunması için şehit düşen asker ve polislere, 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde hayatını kaybeden vatandaşlar kadar önem verilmediğini savunarak, hükümete sitem etti.

HÜKÜMETE SİTEM

Devlet büyüklerine çağrı yapan Muharrem Turhal, "İyi günlerden geçmiyoruz. Biz emekli astsubaylar ve astsubaylar camiası olarak Türkiye'nin geleceğinde ne kadar katkımız olduğunu, bazı şeyleri ne kadar değiştireceğimizi 15 Temmuz Darbe Girişimi'nde Ömer Halis Demir'le gösterdik. Devlet büyüklerinden 15 Temmuz şehit ve gazilerine gösterilen hassasiyetin, maddi ve manevi olarak verilen önemin vatan uğruna şehit olan asker, polis ve devlet memurlarına da verilmesini istiyoruz. Konuşmakta zorlanıyorum." dedi.

"KAOSA İZİN VERMEYİN"

Musul'u IŞİD'den arındırmak için düzenlenen operasyonla ilgili ciddi çekinceleri olduğunu da ifade eden TEMAD Manisa Şube Başkanı Muharrem Turhal, "Ülkemiz kaosa çekilmek isteniyor. Musul harekatı için çok iyi şeyler söyleyemiyorum. İnşallah ülkemizi kaos içerisine çekmek çalışanlara fırsat vermeyiz. Bu savaşın içerisinden tertemiz ve daha güçlü bir devlet olarak çıkmalıyız." şeklinde konuştu.
Editör: TE Bilişim