İnşaatların yüzde 19'u tamamlanırken; kat, maliyet ve ödeme planının belirleneceği 2. kura için gün sayılıyor.
Türkiye'nin en prestijli toplu konut projeleri arasında gösterilen Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabında çalışmalar hız kazandı. Yüzde 19'u tamamlanma aşamasına gelen projede bir yandan projeler yükselirken; bir yandan da altyapı çalışmaları devam ediyor.

47 BLOĞUN TEMEL KAZISI BİTİRİLDİ
İlk etabın önümüzdeki yıl eylül ayına kadar tamamlanacağını anlatan Belediye Başkan Yardımcısı Kılıç Kaya, yürütülen çalışmalara ilişkin bilgi verdi. Kaya, "Geçtiğimiz yıl kasım ayında 130 milyon TL ihale bedeli ile yapımına başlanan bin 101 konutluk Akgedik Yunuskent Projesi'nin ilk etabı son hızla ilerliyor. 51 bloğun bulunduğu projede 47 bloğun temel kazısı bitirildi, birçoğu yükselmeye başladı. 25 bloğun betonarme karkas işlemi bitirilerek çatıları yapıldı. 5 bloğun betonarme işlemleri devam ediyor. Değişik kat seviyelerinde geriye temelleri atılmış fakat katlara başlanmamış 21 blok bulunuyor. Betonarmesi biten 25 bloktan, 15 tanesinin duvar işlemleri de tamamlanırken, sıva işlemleri sürüyor. 1 Bloğun dış cephe mantolama, kaplama ve boya işlemi de tamamlandı. Betonarme ve duvar işlemleri bitirilen bloklarda, sıhhi tesisat ve elektrik tesisatları da devam ediyor. 51 bloğa ait 102 asansörün siparişleri verilmiş ve imalatına başlanmış, betonarmesi biten bloklara kule, ray, halat ve benzeri tesisatların montajları devam etmektedir. Binalar dışında 650 metre dere ıslahı, 6 adet menfez bitirildi. Altyapı, kanalizasyon, istinat duvarı ve yol çalışmaları ise devam ediyor. İnşaatlar şu anda hak edişi kesinleşmiş yüzde 12, hak edişi yapılmış yüzde 7 olmak üzere toplamda yüzde 19 seviyesinde. Belediyemiz ve TOKİ yüzde 20 hak ediş seviyesine gelen inşaatlara ait konutların şerefiyeli maliyet ve ödeme planı ile hak sahipleri arasında konut kurası çekmek için hazırlıklarımız sürüyor" dedi.

ALTYAPI ÇALIŞMALARI YAPIM AŞAMASINA GELDİ
Bölgede başlanan altyapı çalışmalarını da anlatan Kılıç Kaya, "Tüm konut alanı ve birinci etap ihalesi yapılan konut alanının altyapı çalışmalarında da sona gelindi. Tüm alanın ayrı elektrik iletim hatları ve trafoların projesi onaylanma aşamasında. Güzergahı belirlenen elektrik hattının yapımına çok kısa bir süre içerisinde başlanacak. Böylelikle tüm alanın bağımsız elektrik iletim hattı ve trafo güç merkezleri oluşacak. Tüm alanın doğalgaz güzergahı ve basınç düşürme merkezi istasyon alanı belirlendi. Yatırıma konularak ihalesi yapılan doğalgaz boru hattı Akgedik'e terfi merkezinden 8 inçlik, 5 kilometre boru hattı ile gaz taşıyacak. Boru hattının yapımına eylül ayında başlanacak. Alama son teknoloji evden eve internet erişimi ve telefon hattı sağlayacak fiber hattın güzergahı ve santral alanı belli oldu. Yatırıma konulan ve ihalesi yapılan güzergah ile siparişi verilen cihazların montajına da en kısa sürede başlanacak. Alanın su, kanalizasyon ve yol ihtiyacı için de hummalı bir çalışma sürdürülüyor" diye konuştu.

MANİSA EKONOMİSİNE CAN SUYU
130 milyonluk ihalede bugüne kadar 25 milyon TL harcandığını, bu paranın büyük bir kısmının ise Manisa ekonomisine can suyu olduğunu kaydeden Başkan Yardımcısı Kaya, "Bu proje sürecinde sıklıkla dile getirdiğimiz bir söz ve aslında bir taahhüt vardı. O da yatırım bedeli Manisa ekonomisine katkı sunacak ve yerel firmalarla çalışacağız. 5 bin 500 konutluk dev projenin ilk etabında bugüne kadar şantiye alanının oluşturulması, altyapı ve inşaat çalışmaları için 25 milyon TL para harcandı. Değişik sektör ve iş kalemlerinde olmak üzere bu paranın yüzde 65'lik kısmı yani 16,5 milyonu Manisalı yerel firma ve esnaflardan karşılandı. 6 ay gibi kısa sürede bu meblağ Manisa ekonomisine can suyu oldu, olmaya da devam edecek" ifadelerini kullandı.

2. ETAP İHALE ÇALIŞMALARINDA SONA GELİNDİ
Merakla beklenen 2. etap ihalesinin de birkaç ay içerisinde gerçekleştirileceğini müjdeleyen Kaya açıklamasını şu sözlerle tamamladı:
"Evet vatandaşlarımızın sabırsızlıkla ikinci ve diğer etapların ne zaman yapılacağını merakla beklediğini biliyoruz. Hummalı bir şekilde tüm Toplu Konut Alanının kullanacağı altyapı çalışmalarına ağırlık verdik, alanın tüm altyapı çalışmalarının ulaşması ile birlikte ihale süreci başlayacak. 2. etabın mimari uygulama proje çalışmaları tamamlanmak üzere, 2. etap proje alanının altyapı projelerinin bitirilmesine müteakiben, ihale tarihi ilan edilerek müracaatlar alınmaya başlanacak."
Editör: TE Bilişim