Bir vatandaşın cep telefonu kamerası ile kayda alınan o görüntüler, hayvan severler tarafından da takdir edildi.

Önceki gün saat 00.30 sıralarında Kula ilçesi 4 Eylül Mahallesi 324 Sokak üzerinde yaklaşık 15 metre uzunluğundaki bir elektrik direğinde sokak kedisinin mahsur kaldığını gören Ayşen(23) ve Zeynep(21) Küçük isimli kardeşler, hemen harekete geçti. Elektrik direğine bitişik halde bulunan bir deponun çatısına çıkarak elektrik direğinin tepesinde mahsur kalan kediye ulaşmaya çalışan genç kardeşler, ellerine aldıkları uzun tahta bir blokla sokak kedisinin inebilmesi için yol oluşturdu. Genç kızların elektrik direğine uzattığını tahta bloğa sarılan kediyi kendi imkanları ile kurtaran Ayşen ve Zeynep Küçük kardeşler, kurtardıkları sokak kedisini besleyip doğaya bıraktı.

KURTARMA OPERASYONU CEP TELEFONU KAMERASIYLA KAYDEDİLDİ

Öte yandan genç kardeşlerin kendi imkânları ile yaptığı sokak kedisini kurtarma operasyonu, bir vatandaşın cep telefonu kamerasına yansıdı. Kayda alınan görüntülerde, genç kızların bir deponun çatısına çıkarak ellerine aldıkları uzun tahta blokla kediye ulaşmaya çalıştıkları ve sokak kedisinin kendisine uzatılan tahta bloğa sarılarak direk üzerinden indirildiği görülüyor. Sosyal medyada da paylaşılan görüntüler, hayvan severler tarafından takdir edildi.

Motosikletiyle ağaca çarptı… Hastanede can verdi Motosikletiyle ağaca çarptı… Hastanede can verdi

Elektrik direği üzerinde mahsur kalan kediyi zaman zaman evlerine aldıklarını, sürekli olarak da sokakta beslediklerini dile getiren Ayşen Küçük, önceki gece saatlerinde elektrik direği üzerinde mahsur kalan kedinin sesini duymalarının ardından kardeşi Zeynep ile birlikte hiç tereddüt etmeden harekete geçtiklerini ve kendi imkanları ile kediyi kurtardıklarını söyledi. Uzun zamandır evlerinin çevresinden ayrılmayan sokak kedisinin kendilerine daha çok bağlandığını dile getiren Ayşen Küçük, vatandaşları da sokak hayvanları konusunda duyarlı olmaya davet etti. İHA

Editör: Zerrin Ağar