Kış mevsiminin yaklaşmasıyla birlikte Manisa'da doğalgaz gitmeyen mahallelerin alt yapı çalışmaları hız kazandı. Yapılan çalışmalar hakkında bilgi veren AKSA Doğalgaz Manisa Müdürü İbrahim Başaran, 105 bin aboneye ulaştıklarını belirterek, "Bunun 65 bini merkezde. Bu süreçle birlikte bizim yaptığımız yatırım abone sayısının çok daha üzerinde. Hizmet götürdüğümüz abone sayısının mukayesesini yaptığımız zaman yüzde 59'lardayız. Yaklaşık olarak da 145 binin üzerinde konutun önündeyiz. Bu sene 2016 yılı içerisinde de hali hazırda yatırımlarımız devam etmekte. Yatırım bütçemizi de arttırarak, yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz. Öncelikli olarak daha önce hizmet gitmemiş mahallelerimizde imalatlarımız yapılıyor. Yatırımlarımız bu sene itibariyle durmayacak. Bizim hedefimiz 15 milyon liralık yatırımı tamamlayabilmek. Altyapı ihalesini verdiğimiz müteahhitlerin ekiplerini çoğaltarak yatırımlarımızı tamamlamayı hedefliyoruz. Zaten Manisa merkezde yatırım yapmadığımız çok fazla mahallemiz yoktu. Hiç girmediğimiz mahallelerimizi de programımıza aldık. Akhisar ve Turgutlu'da da yatırım faaliyetlerimiz devam ediyor. Biz konut yoğunluğunun yüzde 85'ine hizmet götürür vaziyetteyiz. Altyapı yatırımlarının gitmediğini yerlerde konut yoğunluklarının az olduğu bölgeler. Onları da bu senenin sonuna kadar tamamlama niyetindeyiz" dedi.
"YALITIM ÖNEMLİ"
Doğalgazın etkin ve tasarruflu kullanılması için binalarda mantolamanın önemli olduğunu vurgulayan Başaran, "Gelen kışla birlikte doğalgazın ekonomik kullanımı için yalıtım önemli. Yalıtımın doğru yapılması, ihtiyaca göre cihazların çalıştırılması, ihtiyacı olan odaların kullanılması faturaların daha düşük seviyelerde gelmesini sağlayacaktır. Cihazlara uzaktan kumandalı aparatlar yapılabiliyor. Bu aparatlarla birlikte otomatik açma kapamanın da faydası oluyor. Temelde yalıtım önemli bir etken. Sayın Bakanımız da müjdeyi vermişti. Doğalgazda birim fiyatları ortalama yüzde 10'a yakın indirimi mevcut. Bunun bir konut için karı ise ortalama bir daire yılda 125 lira indirime tabi olacak. Bunu sadece konut olarak değil sanayi anlamında da ciddi katkı sağlayacak. Üreticilerin işletme maliyetleri de düşecektir. her şeyi etkileyecektir" diye konuştu.
"DOĞALGAZ MENFEZLERİ HAYAT KURTARIYOR"
Kombilerin mekanik cihazlar olduğu için periyodik bakımlarının yetkili servislerce yapılmasının önemine değinen Başaran, ayrıca bir takım uyarılarda bulundu. Kış mevsimiyle birlikte soğuk girmesin diye kapatılan doğalgaz menfezlerinin hayat kurtardığına dikkat çeken Başaran, "Doğalgaz kullanılan evlerde cam menfezler var. Bunu dışardan soğuk hava geliyor diye kapatıyorlar ya da söküyorlar. Bu kesinlikle yapılmaması gerekiyor. Çünkü bu basit gördüğünüz ekipman hayat kurtarıyor. Doğalgaz havadan hafif olduğu için. Bu menfezlerden tahliyesi sağlanıyor. Bunlara dikkat edilmesi gerekiyor. Yeni abone yaptıracak abonelerimiz de mutlaka yetkili bir tesisatçı firmalarla anlaşıp işlemlerini yaptırsınlar. Mağdur olmamak için bu da önemli bir nokta" dedi.
Editör: TE Bilişim