FETÖ/PDY terör örgütü tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleştirilen darbe girişimi sonrası tüm yurtta olduğu gibi Manisa'da da tepkiler devam ediyor. Manisa'nın Manevi mimarı olarak bilinen Ahmet Şemseddin-i Marmaravi Yiğitbaşı Hazretlerinin mezarının bulunduğu Yiğitbaşı Camiinde demokrasi şehitleri için dualar edilip pilav hayrı yapıldı. Hayra katılan 87 yaşındaki Kore Gazisi Muhittin Abasakal, bu ülkeyi darbecilere teslim etmeyeceklerini söyledi.
Yiğitbaş Camii İmam Hatibi Murat Emgener, 15 Temmuz Cuma gecesi ülkemizin çok büyük bir badire atlattığını söyledi. Emgener, "Rabbim bu milleti, bu vatanı korudu. Bizde Manisa'mızın manevi mimarı olan Yiğitbaş Veli Hazretlerinin huzurunda 15 Temmuz'da hayatını kaybeden şehitlerimizin anısına dua ediyoruz, ikramı yapıyoruz. Onların sayesinde bugün rahatça hareket ediyoruz. Eğer ki onlar başarılı olmasaydı bugün rahat bir şekilde olamazdık. Allah bizi korudu. Bu millet vatanı için, dini için, milleti için canını nasıl vereceğini 15 Temmuz'da göstermiş oldu. 15 Temmuz'dan beri gerek bizler cami görevlileri olarak gerek camilerimizde salalarla, dualarla, ezanlarla milletimizi uyarmaya çalıştık. Gerekse meydanlarda halkın önüne geçip vatan için, millet için, din için canımızı vereceğimizi ifade ettik. Rabbim bu memlekete böyle badireler yaşatmasın. Hala tehlike geçmiş değil. Rabbim ülkemizi muhafaza eylesin. Rabbim bu vatanı, bu milleti korusun. Birlik ve beraberlik içerisinde, kardeşlik içerisinde kıyamete kadar huzurlu bir şekilde yaşamayı cümlemize nasip etsin. Gelecek nesillerimizi de vatan sevgisiyle büyüteceğiz." dedi.
Yıllar önce Makedonya'dan Manisa'ya gelen ve 1950 yılında Kore'de savaşan Kore Gazisi Muhittin Abasakal (87), "Biz kendi bayrağımız için, kendi ülkemiz için, kendi milletimiz için direniyoruz. Kimseden çekinmeyiz. Hazırız, tetikteyiz. Bu darbecilerin yaptığını isyan olarak görüyoruz. Bizler bu darbecilerin karşısında dimdik duracağız. Biz anamızı, babamızı, milletimizi, vatanımızı bunlara bırakamayız. Bu vatanın evladıyız. O çapulculara bu memleketi teslim etmeyiz. İnşallah onlar hiçbir zaman bu ülkede barınamasın. Onları yaşatmayız biz" diye konuştu.
Konuşmaların ardından hep birlikte ülkemizin birlik ve beraberliği için dualar edilirken duanın ardından pilav ayran ikramında bulunuldu.
Editör: TE Bilişim