2. Uluslararası Yunus Emre Günleri'nin final programında 15 Temmuz Demokrasi Şehitleri'ni Anma Gecesi düzenlendi. Atatürk Spor Salonu'ndaki geceye AK Parti Manisa Milletvekilleri Selçuk Özdağ ile İsmail Bilen, AK Partili Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi ve eşi Melek Çerçi, Yunusemre Kaymakam Vekili İsmail Çorumluoğlu, AK Partili Şehzadeler Belediye Başkanı Ömer Faruk Çelik, AK Partili Adilcevaz Belediye Başkanı Necati Gürsoy, Yunusemre Kent Konseyi Başkanı Halil Arslan, belediye başkan yardımcıları, meclis üyeleri, daire müdürleri ve vatandaşlar katıldı. Gecede Dursun Ali Erzincanlı, Esat Kabaklı, Orhan Çakmak, Afrikalı Ali, Hopdedik Ayhan ve Erkan Koç sahne aldı.
Radyocu Hopdedik Ayhan'ın sunumuyla devam eden gecede ilk sahne alan sanatçı, Orhan Çakmak oldu. Çakmak alkışlar eşliğinde çıktığı sahnede 15 Temmuz'a özel olarak bestelediği şarkısını seslendirdi. Sanatçı Çakmak ikinci eserinde 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir anısına bestelediği şarkıyı seslendirdi.
Çakmak'ın ardından sahneye ünlü şair Dursun Ali Erzincanlı çıktı. Erzincanlı ilk olarak İstiklal Marşı'nı şiir olarak yorumladı. Birbirinden kıymetli eserlerini seslendirip, Hz. Muhammed'in hayatından kesitler paylaşan Erzincanlı, sahnesini 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir için yazdığı "Otuz Kuş" şiirini okuyarak tamamladı. 15 Temmuz Şehitleri'ni Anma Gecesi'nin final sanatçısı ise ünlü Halk Ozanı Esat Kabaklı oldu. Usta sanatçı ilk olarak "Bil Oğlum" adlı eserini seslendirdi.
Sanatçı Kabaklı'ya hediyelerini takdim eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, yaptığı konuşmada bir haftadır devam eden Yunus Emre Günleri'nin finalinin muhteşem bir şekilde sonlandırğını belirterek, "Biz Yunus'un 700 sene önce üflediği o nefesi bugün gençlerimize öğretmek, gençlerimizi vatan sevgisi, aşk, insan sevgisiyle donatmak ve Yunus Emre'nin ismini taşıyan bir belediye olarak gelecek nesillere onun düşüncesini aktarmak niyetiyle bu etkinlikleri yaptık. Halkımız ve özellikle gençlerimiz destek verdi" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim