EGE Bölgesi'ndeki 82 kadın sivil toplum kuruluşunu Uşak'ta bir araya getiren Ege Kadın Buluşması'nın sonuç bildirgesinde, yeni anayasada kadına daha çok hakların tanınması vurgusu yapıldı.

Uşak'ta 14-15 Mayıs arasında bu yıl 10'uncusu yapılan Ege Kadın Buluşması'nda Aydın, Denizli, İzmir, Kütahya, Manisa ve Uşak'tan 82 kadın sivil toplum kuruluşu üyesi ile Ege Üniversitesi, İzmir Ekonomi Üniversitesi, Celal Bayar Üniversitesi, Pamukkale Üniversitesi, Uşak Üniversitesi olmak üzere 5 üniversitenin kadın merkezi müdürü olmak üzere toplam 123 kadın bir araya geldi. Ege Kadın Buluşması'nın sonuç bildirgesi bugün yayımlandı. Manisa Sekretaryası Hanife Lekesiz tarafından bildirge okundu. Cumhuriyet Kadınları Derneği Manisa Şubesi'nde okunan sonuç bildirgesinde, özellikle yeni anayasada kadın vurgusu yapıldı. 123 kadının altına imza attığı sonuç bildirgesinde, şiddetin önlenmesi konusunda çeşitli çözüm önerileri de yer aldı. Kadına yönelik şiddetin olumsuz etkilerinin azaltılması için Aile Hekimliği merkezlerinde birer psikolog çalıştırılması gerektiğini vurgulandı. Kadına yönelik istihdamında ön planda tutulması gerektiği belirtildi. Kadının siyasette daha çok aktif alabilmesi için illerde 'Kadın Siyaset Akademileri'nin oluşturulması gerektiği de ifade edildi.

Açıklamasının ardından Hanife Lekesiz, önümüzdeki yıl 11'incisi yapılacak Ege Kadın Buluşması'nda, Manisa Sekretaryası görevini Manisa Celal Bayar Üniversitesi Kadın Araştırma Merkezi Müdürü Doç. Dr.. Asena Gülova'nın yapacağını dile getirdi.

Editör: TE Bilişim