Manisa'da AK Parti Manisa İl Başkanlığı tarafından, 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananların yer aldığı fotoğraf sergisi, Demokrasi Meydanı'nda açıldı. Açılışa Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Şehzadeler İlçe Belediye Başkanı AK Partili Ömer Faruk Çelik, Yunusemre Belediyesi'nin AK Partili Başkanı Mehmet Çerçi, AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan ve partililer katıldı. Açılışta konuşan AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, Manisa'da ve ülke genelinde o gece yaşananların yer aldığı 53 fotoğrafın bir hafta boyunca sergileneceğini söyledi. AK Parti'nin açtığı sergiye katılan Manisa Valisi Güvençer de, siyasi partilerin yaptığı etkinliklere katılmanın teamüllere çok fazla uymadığını hatırlatarak, yine de kendisinin katılmayı tercih ettiğini dile getirdi. Güvençer, " 15 Temmuz ve sonrasında gösterilen milli irade devlet sahip çıkma hamlesiydi. Normal şartlarda kamu bürokrasisinin siyasi partilerin düzenlediği siyasi etkinliklere katılması çok uygun olmaz. Ancak ben bu faaliyeti klasik bir siyasi parti faaliyeti olarak değerlendirmediğim için milletim adına, devletim adına buradayım" dedi. 

TUTUKLANAN YÜZBAŞI OĞLU İÇİN YARDIM İSTEDİ
Vali Güvençer konuşmasını bitirdiği sırada yanına gelen yaşlı bir kadın kendisi ile konuşmak istediğini söyledi. Vali Güvençer'den Siirt'te görev yapan 32 yaşındaki oğlu Yüzbaşı Ünsal Yalçın için yardım isteyen Nadire Yalçın, "Benim oğlum Eruh'ta yüzbaşı. Siirt Cezaevi'nde kalıyor. Sırf komutanına uyduğu için. Komutan ‘Siirt'te hendekler kazılmış' diyerek oyunla 205 askeri dışarı çıkarıyor. Benim oğlum suç işlemedi. Ben çok üzülüyorum. 1 aydan bu yana cezaevinde. Gelinimin işine de el koydular. Benim oğlumun hanımını 5 aylık bebeği ile lojmandan çıkardılar. Biz çok mağdur durumdayız. Ben cumhurbaşkanına 5 tane mektup yazdım, adalet bakanına yazdım. Herkes duysun, dünya duysun. Benim oğlum suç işlemedi. Askeriyede komutana uyulmayıp da kime uyulacak kardeşim. Siz soruyorum. Benim oğlum FETÖ'ye falan hizmet etmedi. Benim içim yanıyor. Suç işleyenleri cezaevine koysunlar. Komutana uymayıp askeriyede nasıl ekmek yiyecek. Hendek kazıldı diye çıkarıyorlar. Ne hendek var ne bir şey. Suçu olanları cezaevine koysunlar. Ben oğluma güveniyorum. Ondan böyle konuşuyorum" dedi.

VALİ GÜVENÇER ANNEYİ TESELLİ ETTİ
Oğlu için yardım isteyen kadını dinleyen Vali Güvençer, hukukun gerçekleri ortaya çıkaracağını söyledi. Vali Güvençer, "Siz bir anne olarak evladımızın yanında durmak zorundasınız. Şuanda zaten bunlarla ilgili yargılama işlemi başlatıldı. Eksiği fazlası doğrusu yanlışı ortaya çıkar. Benim yapabileceğim sizi saygı ile dinlemek. Onun ötesinde yapabileceğim başka bir şey yok" diyerek cevap verdi. 
AK PARTİLİLER "EVLADINA VATANIN SATILMAYACAĞINI ÖĞRETSEYDİN!"
Vali Güvençer, bir süre sonra serginin açılış kurdelesini kesmek için ayrıldı. Konuşmaya devam eden Nadire Yalçın'a çevredeki bazı vatandaşlar tepki gösterdi. Sergi açılışına katılan AK Partililerden bazıları, Nadire Yalçın'ın oğlunun suçlu olduğuna adaletten önce karar vererek, "Kanunsuz emre itaat etmeyecekti. Evladına vatanın satılmayacağını öğretecektin. Vatanı milleti satmamayı öğretecektin. Benim oğlum vatanı satsın ben onu vururum" diye bağırdı.
Yaşanan kısa gerginliğin ardından AK Parti tarafından düzenlenen ‘Milli İdarenin Yükselişi Sergisi' açıldı. Protokol üyeleri 15 Temmuz gecesi yaşananların yer aldığı fotoğrafları dikkatle inceledi. Serginin bir hafta boyunca açık kalacağı belirtildi.
Editör: TE Bilişim