MANİSA Celal Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, darbe girişiminin ardından başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Prof. Dr. Pakdemirli'nin yanı sıra daha önce CBÜ'deki görevlerinden uzaklaştırılan 19 öğretim üyesinin de gözaltında bulunduğu belirtildi.

Anavatan Partisi döneminin önemli siyasetçilerinden olan, eski başbakan yardımcılarından merhum Ekrem Pakdemirli'nin oğlu Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli, darbe girişininin ardından, Fethullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'na (FETÖ/PDY) yönelik yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alındı. Daha önce kurumla ilişiği kesilen Prof. Dr Pakdemirli'nin dışında, aynı üniversitede görev yaparken daha önce görevden uzaklaştırılan 19 öğretim üyesi de gözaltına alındı. Pakdemirli'nin de aralarında bulunduğu toplam 20 kişi Manisa Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

BABASI VE KARDEŞİ ÖLMÜŞTÜ

Mehmet Pakdemirli'nin babası Ekrem Pakdemirli geçen yıl 31 Aralık'ta bahçesinde başına makine parçasının çarpması sonucu yaşamını yitirrdi. Ekrem Pakdemirli'nin kızı 54 yaşındaki Ayşe Pakdemirli Anlatıcı da, babasının ölümünden yaklaşık bir ay sonra geçen 26 Ocak'ta İzmir'in Torbalı ilçesi ile Karakuyu arasındaki çiftliğinin yakınlarında ölü bulundu.

PAKDEMİRLİ'NİN TWİTTER MESAJLARI TEPKİ TOPLADI

Mehmet Pakdemirli'nin darbe girişiminden sonra 22 Temmuz'da twitter hesabından yaptığı paylaşımlar dikkat çekici. Pakdemirli'nin bu mesajlarının FETÖ üyeleri arasında şifreli mesajlaşma olduğunu öne sürüldü. O mesajda şöyle yazdığı görüldü:

"Vekilim şanı yüce olan Allah'tır. O ne güzel vekildir. Dost istersen Allah yeter. O dost ise herkes düşmanın olsa önemi yok. Ülkem için kim engellerse engellesin, şartlar ne kadar ağır olursa olsun. Şubat soğuklarında beni ısıtan Rabbim ister ve dilerse temmuz sıcaklarında da ferahlatır. Ondan başka güç ve kudret tanımıyorum, çalışmaya azimliyim. Bugün yurtdışı dergiye makale gönderdim. İnsanlara merhamet etmeyen kimseye de Allah merhamet etmez (Müslim, Fezail, 66) Sabret! Çünkü, Allah iyilik edenlerin mükâfatını zayi etmez. HÛD-115)
Editör: TE Bilişim