GÜMÜŞHANE Üniversitesi'nin akademik yönetim şemasında 10 fakülte dekanlığının 8'inde üniversite Rektörü İhsan Günaydın'ın vekil olarak gözükmesiyle gündeme gelen rektörlerin vekâletlerinde Manisa'daki son durumda dikkat çekti. Manisa Celal Bayar Üniversitesi(MCBÜ) Rektörü Kemal Çelebi'nin 15 kişilik yönetim kurulunun 4'üne vekalet ettiği öğrenildi.
Gümüşhane Üniversitesi'nin internet sitesindeki 10 kişilik yönetim kurulu listesinin sekizinde Rektör Prof. Dr. İhsan Günaydın'ın fotoğrafı olması Twitter'da gündem oldu. Gümüşhane Üniversitesi'ndeki vekalet sorununa benzer bir sorunun da Manisa Celal Bayar Üniversitesinde olduğu ortaya çıktı. Rektör Prof Dr. Kemal Çelebi'nin Manisa Celal Bayar Üniversitesi'nin internet sitesinde yer alan 15 kişilik yönetim kurulu listesinde rektörlük haricinde dört görevi daha bulunması dikkat çekti. Rektör Kemal Çelebi'nin rektörlük harici yönetim kurulundaki görevleri ise şöyle: Fen-Edebiyat, İlahiyat, Mühendislik ile Salihli İktisadi ve İdari Bilimler Fakültelerinin Dekan vekilliği.
FETÖ OPERASYONUNDA AKADEMİSYEN SAYISI AZALMIŞTI
MCBÜ'ne önceki aylarda yapılan operasyonlar öncesinde, aralarında fakülte dekanlarının ve bölüm başkanlarının da olduğu 8 dekanın YÖK'e istifalarını sunmasının ardından, Fethullahçı Terör Örgütü'nün darbe girişimine ilişkin başlatılan soruşturma kapsamında, üniversite bünyesindeki toplam 102 personel görevinden uzaklaştırılmıştı.
Haber: Müzeyyen SARIEFE
Editör: TE Bilişim