Bizim Ev Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen birlik ve beraberlik yemeğine Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan, Salihli Askerlik Şubesi Başkanı Binbaşı Kamil Karameşe, Cumhuriyet Başsavcısı Ali Rıza San, Ağır Ceza Mahkemesi Başkanı Regaip Uyan, Belediye Başkan Yardımcısı Yalım Şenkaya, İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Taşcı, İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Mehmet Alşen, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Yüksel, Ticaret Borsası Başkanı Yetiş Aksoy, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş, siyasi parti temsilcileri, şehit aileleri ile gaziler ve davetliler katıldı. Birlik ve beraberlik yemeğinin açılış konuşmasını yapan Salihli Şehit Aileleri Derneği Başkanı Abdullah Varol, "Ülkemizin içinde bulunduğu bu zor günlerinde, vatanın bölünmez bütünlüğünü korumak için, bayrağımızın dalgalanması, ezanların susmaması, bizlerin rahatı için şehit ve gazi oldular. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize uzun ömür diliyorum" dedi.

"KİMSEYE VERECEK BİR KARIŞ TOPRAĞIMIZ YOK"
Yemekte konuşan Türkiye Harp Malulü, Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Manisa Şube Başkanı Ümit Taydaş ise, "Hiç kimse bu memleketten bir karış toprak dahi koparmayı ayırmayı aklına dahi getirmemelidir. Ülkemizin terörle mücadelesi 1978 yılından beri sürmektedir. PKK terör örgütünün amacı Türkiye Cumhuriyeti devletinden koparacağı toprak parçası üzerinde ayrı bir devlet kurmaktır. Bizim vatan toprağı dediğimiz 783 bin 562 kilometre kare alanın tamamı şehitlerimizin, gazilerimizin kanlarıyla sulanmıştır. Ne kadar şehit verip, gazi olsak ta büyük acılar yaşasak ta asla terör örgütlerine karşı mücadelemizden pes etmeyeceğiz" diye konuştu.

"ŞEHİTLERİMİZİN EMANETİSİNİZ"
Manisa İl Jandarma Komutanı Albay Özcan Kaplan ise, "Geçmişi, şanlı ve şerefle dolu bir millete hizmet etmek bizim için bir şereftir. Bugün burada evlatlarını, bu vatan, bu bayrak için şehit veren ailelerle bir olmak ta benim için büyük şereftir. Sizler canını kanını bu topraklar için vermiş olan şehitlerimizin bizlere emanetisiniz. Özellikle sizlere hizmet edebilmek, sizlere sahip çıkabilmek, sizler için bir şeyler yapabilmek bizler için gerçekten bir şereftir ve boynumuzun borcudur" dedi.
Birlik ve beraberlik yemeği Salihli İlçe Müftü Nurullah Sadıç'ın duası ile son buldu.

Editör: TE Bilişim