CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, iki CHP'li milletvekiliyle birlikte, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi'nde bir teknisyen tarafından 4 eczacının öldürülmesi ve benzer şiddet olaylarının araştırılması için bir araştırma önergesini TBMM'ye sunduklarını açıkladı.

Üçü de eczacı olan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, CHP Giresun Milletvekili Bülent Yener Bektaşoğlu ve CHP Bursa Milletvekili Erkan Aydın'ın da imzasını bulunduğunu bir önergeyle Ankara'da dört eczacının öldürülmesi ve benzer şiddet olaylarının araştırılması için bir araştırma önergesini TBMM'ye sunduklarını duyurdu. Yazılı açıklama yapan Özel, Ankara'da yaşanan olayın 'bireysel suç-bireysel ceza' olarak geçiştirilebilecek bir olay olmadığını ifade etti.

ANKARA ÜNİVERSİTESİ REKTÖRÜNE ELEŞTİRİ

Ankara Üniversitesi rektörünün kamuoyundaki açıklamalarını eleştiren Özel, "Üniversitenin rektörü tarafından yapılan açıklama ile alenen işlenen bir toplu cinayet, kişiler arasında herhangi bir tahrikten kaynaklanabilecek, her zaman her yerde olabilecek basit bir olay gibi gösterilmeye çalışılmaktadır. Üniversite personelinin ve akademisyenlerin çok ciddi bir şekilde rahatsızlık duyduğu ve kendisine yönelik şikayetlerin had safhaya vardığı Ankara Üniversitesi Rektörü Erkan İbiş'in, 4 eczacımızın katledildiği olay sonrası yaptığı bu açıklama, eczacılık camiasını ve tüm sağlık çalışanlarını derinden üzmüştür ve kabul edilmesi mümkün değildir" dedi.

Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Cebeci Fizik Tedavi Bölümü Eczanesi'nde yaşanan olayda ihmal olduğunu savunan CHP'li Özel, "Eczacı meslektaşlarımızın sorumsuzluk ve görevi ihmale kurban verilmesi ve göz göre göre katledilmeleri ise yaşanan acıyı bir kat daha artırmaktadır. Bu durum, her yerde olabilecek sıradan olaylardan biri veya sıralı bir ölüm değildir. Cinayettir, ihmaldir" dedi.

ÖNLEM ALINMALI ÇAĞRISI

CHP'li Özel, toplumda artan şiddet olaylarına karşı gerekli önlemlerin bir an önce alınması gerektiğini belirterek, açıklamada şunlara yer verdi:

"Toplumumuzun bu şiddet döngüsünden kurtulabilmesi, sağlıklı bir toplum yapısına kavuşulabilmesi ve insanlarımızın huzur içerisinde yaşayabilmesi için başta devletin tüm kurum ve kuruluşlarının ve politika yapıcıların acilen adım atması ve önlemler alması artık kaçınılmaz bir hale gelmiştir. Bu nedenle, eczacılarımızın ve sağlık çalışanlarının can güvenliği konusunda hiçbir önlemin alınmadığını, alınsa da yetersiz olduğunu açıkça gösteren bu tür olayların tekrarının yaşanmaması, kalıcı çözümlerin bulunması ve şiddet olaylarının nedenlerinin araştırılması amacıyla TBMM içtüzüğünün 104 ve 105. maddeleri uyarınca Meclis Araştırması açılmasını arz ve teklif ederiz."

Editör: TE Bilişim