Fethullah Gülen bağlantılı şirketlere yapılan kayyum atamalarını gündemine alan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel, son olarak Turgutlu'daki Lidya Konservecilik'e yapılan kayyum atamasını eleştirdi. Kayyumun kurutma değil koruma görevinde olduğunun altını çizen Özel, çok sayıda çiftçinin mağdur olduğu bu konuyu TBMM'de dile getirdi. Özel çiftçilerin ödemelerinin hala yapılmadığını söyleyerek "Kayyum dediğin kurutma değil, koruma amaçlıdır" diyerek tepki gösterdi.
Turgutlu'da Kurulu ancak Manisa'nın tüm ilçelerindeki hatta komşu ilçelerdeki çiftçilerin ürettikleri konservelik ve turşuluk ürünleri alan ve binlerce çiftçi için geçim kapısı olan Lidya Konservecilik'e geçtiğimiz günlerde kayyum atanmasının ardından çiftçilerin alacakları ile ilgili Manisa'da büyük bir infial oluşmuştu. Çok sayıda çiftçinin mağdur olduğu bu konuyu TBMM'de dile getiren CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel alacakları ödenmeyen mağdur çiftçilerin sesi olmuş ve çiftçilerin mağduriyetinin giderilmesi için TBMM'den yetkililere çağrıda bulunmuştu.
Konuyla ilgili yeniden bir açıklama yapan CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel çiftçilerin ödemelerinin hala yapılmadığını söyleyerek "Kayyum dediğin kurutma değil, koruma amaçlıdır" diyerek tepki gösterdi.
KAYYUM KURUTMAK AMAÇLI DEĞİL KORUMAK AMAÇLIDIR
Özel şunları söyledi: "Kayyum dediğin kurutma değil, koruma amaçlıdır. Hukuki bir tedbirdir. Burada ülkenin çıkarları, kamunun çıkarları, devletin çıkarları ve aynı zamanda tüm tarafların çıkarlarının korunması da söz konusu olur. Yani kayyum tüm bunları gözetmek durumundadır ve hukuka uygun bir şekilde işlem yapar ve kimseyi zarara uğratamaz. Kayyum kendi kişisel düşünceleri ile hareket edemez."
LİYAKAT GÖZETİLMİYOR
Kayyumun; şirketin hissedarları, alacakları borçluları açısından da korumaya yönelik bir tedbir olduğunu hatırlatan Özel, "Ancak AKP döneminde, son dönemde atanan kayyumlar koruma amaçlı değil, kurutmak amaçlı atanıyor. Manisa'daki Lidya Konservecilik'e kayyum atanma sürecinde de bir benzerini gördük. Burada da olması gereken, liyakat ilkesi esas alınmadı. Liyakat demek bu görevi hak eden kişi demektir. Ancak son dönemde tüm kayyumlarda olduğu gibi görev ehline değil, yandaşa verilmiştir." ifadelerini kullandı.
60 BİN TL MAAŞ ALDIĞI DOĞRU MU?
Özel, son olarak şunları dile getirdi: "7 Haziran'da AKP'den Manisa Milletvekili aday adayı olan ve 15 Temmuz Darbe girişiminin ardından Lidya Konservecilik'e kayyum olarak atanan Avukat Rıdvan İnan'ın daha geçtiğimiz 10 Kasım'da Mustafa Kemal Atatürk'le ilgili sosyal medyada yaptığı paylaşımlarını da hepimiz biliyoruz. AKP İl Başkanlığı bu kişinin Atatürk'e yaptığı hakaretler nedeniyle disipline verildiğini ve cezalandıracaklarını söylemişlerdi. Soruyoruz; Rıdvan İnan ne ceza almıştır? Ceza aldı ise, AKP'liler şimdi neden bu kişiyi böylesine büyük bir sermayenin başına kayyum olarak atamıştır? Lidya Konservecilik'in başına kayyum olarak atanan bu kişi ne kadar maaş almaktadır. Turgutlu'da 60 bin TL maaş aldığı iddiaları konuşulmaktadır. Bu iddia doğru mudur? Çiftçilerimizin kimi 500 kimi bin, kimi 2 bin TL gibi alacakları için şirketin kapısını aşındırırken ve bu çiftçilerimiz için bu paralar çok büyük meblağlar iken, onlar açlığa yoksulluğa mahkum edilmiş bir şekilde alacakları için beklerken, nasıl olur da kayyum 60 bin TL maaş alır? Biz şimdi bu sorularımızın cevabını bekliyoruz. Kayyumun öncelikle çiftçinin alacaklarını ödemesi gerekiyor. Bu konu daha da gecikmeden çözüme kavuşmalı ve çiftçilerimizin mağduriyetleri derhal giderilmelidir."
Editör: TE Bilişim