MANİSA'da açtığı kurslarla her yıl ortalama 150 öğrenciye tiyatro eğitimi veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, minik tiyatrocuların oyunculuk hayallerini gerçeğe dönüştürdü. Oyunculuk eğitimi alan kursiyerlerden 8'i, Türk halkının ilgiyle takip ettiği dizilerde ve sinema filmlerinde rol aldı.
Manisa'da yılın her ayı farklı bir oyun ile tiyatroseverlerin karşısına çıkarak, büyük beğeni kazanan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu, açtığı kurslar ile çok sayıda oyuncu yetiştirdi. Açtığı genç ve yetişkin kursları ile yılda ortalama 150 kursiyere eğitim veren Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda sahne tozu yutan kursiyerler, çok sayıda dizide ya da sinema sektöründe kendisine yer buldu. Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu'nda küçük yaşlardan itibaren yetiştirilen oyuncuların hayalleri gerçeğe dönüşürken, kursiyerlerden sekizi, Rengarenk, Yeşil Deniz, Rüzgarın Kalbi, Azap Yolu, Arka Sokaklar, Doktorlar, Derin Sular, İzmir Çetesi, Tatlı Hayat, Hayat Bilgisi, Hırsız Polis gibi milyonların takip ettiği dizi ve sinema filmlerinde rol aldı. 1984 yılından bu yana tiyatro eğitmenliği yapan Manisa Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrosu Genel Yayın Yönetmeni Tayfun Şengöz, "Bizim burada amacımız tiyatroyu öğretmekten ziyade öncelikle insan yetiştirmektedir. Kişisel gelişim bakımından tiyatronun çok büyük bir faydası vardır. Biz burada küçük yıldızlar yetiştiriyoruz. Tiyatro eğitimi veriyoruz. Öğrencimiz daha sonra İstanbul'a giderek dizi veya sinema piyasasına girebiliyor" dedi.
ŞÖHRET İKİNCİ PLANDA
10 kişilik ekiple yılda 20'ye yakın oyun yazdıklarını belirten Şengöz, hazırladıkları oyunları ücretsiz olarak tiyatroseverlerle buluşturduklarını söyleyerek, "Biz burada İstanbul'a dizi oyuncusu ya da şöhret olma yolunda öğrenciler yetiştirmiyoruz. Tiyatro eğitimi veriyoruz. Uygun gördüklerinde İstanbul'a gidiyorlar" dedi.
Rengârenk dizisinde görev alan Kaan Şensoy ise, "Öncelikle Tayfun hocama bu konuda bize her zaman destek olduğu için çok teşekkür ederim. Ondan öğrendiklerimizi biz de ekran karşısında seyirci ile buluşturmaya çalışıyoruz. Ama ekran karşısında olmaktansa sahnede olmak daha eğlenceli" dedi.
Editör: TE Bilişim