MANİSA'daki Spilos Otel'in başlattığı 'Spilos+1' projesi kapsamında Manisa Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi'nden 110 engelli, ailesiyle birlikte her pazar sırayla otelde konuk edilecek ve merkezden belirlenen down sendromlu bir öğrenciye iş verilecek.

Manisa-İzmir yolu üzerinde hizmet veren Spilos Otel, toplumda engellilere karşı duyarlılığı artırmak ve farkındalık yaratmak amacıyla Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi ile Spilos+1 projesini hayata geçirdi. Otelde düzenlenen proje tanıtım toplantısına Spilos Otel Müdürü Murat Sakarya, Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi Müdürü Hasan Şahin, Merkez Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu, Zihinsel Engellileri Eğitme ve Koruma Derneği Başkanı Rabia Keskin ile merkezde engelli çocukları eğitim alan aileler katıldı. Spilos Otel Müdürü Murat Sakarya, amaçlarının engelli grubundan olan her bireyi topluma tekrar kazandırmak ve engelli ailelerinin motivasyonunu artırmak olduğunu ifade etti. Otel Müdürü Sakarya "Proje kapsamında merkezimizdeki her engelli ailemizden her birini pazar günleri çocuklarıyla birlikte otelimizde konuk edeceğiz. Böylece çocuklarının topluma daha iyi adapte olmasını sağlayacağız. Ayrıca merkezde belirlenecek bir engelli çocuğumuz ise otelimiz bünyesinde kafeterya da ücretli bir personel olarak çalışacak. Böylece müşterilerimizin engellilere karşı duyarlılığını artıracağız" diye konuştu.

BU PROJE HERKESE ÖRNEK OLSUN

Tanıtım toplantısında söz alan Özel Eğitim İş ve Uygulama Merkezi Aile Birliği Başkanı Saadet Şeranoğlu, projenin merkezdeki engelli ailelerin moralini yükselteceğini söyleyerek "Çocuklarımızın proje kapsamında reklam amaçlı kullanılmasını hiçbir zaman istemiyoruz. Ancak ilk kez uygulanacak bu projeyle ilgili yaptığımız ikili görüşmeler sonrasında projenin hem engelli ailelerimizi hem de engelli çocuklarımızın moralini yükselteceğini, motivasyonunu sağlayacağını gördük. Proje kapsamında toplumun engelli bireylere, engellilerimizin de topluma bakış açıları değişecek. Toplum engelliyle empati kuracak. Ayrıca bir down sendromlu bireyimizin otel bünyesinde çalışması, gelen müşterilerin engelliler ile daha iyi empati kurmasına yol açacak. Bu projenin il genelinde tüm özel kurumlara, otellere ve kafeteryalara örnek teşkil etmesini istiyoruz" diye konuştu.

Down sendromlu iki kız çocuğu üzerlerine giydikleri otel kıyafetleri ile tanıtıma katılan ailelere garsonluk yaparak kahve ikramında bulundu.

Editör: TE Bilişim