2015-2016 sezonunu zirve tamamlayarak adını Türkiye Voleybol Federasyonu Vestel Venüs Sultanlar ligine yazdıran Seramiksanspor 2016-2017 sezonunun ilk maçına deplasmanda çıkacak. Ankara temsilsici Halkbank ile deplasmanda karşılacak olan Seramiksan'da sezon öncesi sakatlığı bulunan İtalyan yıldız Barcellini'nin forma giyemeyeceği öğrenildi.
Turgutlu'da spor tarihinde bir ilke imza atarak profesyonel seviyede 1.ligde oynama başarısı gösteren Kuğular, dünyanın en zorlu ligleri arasında yer alan Sultanlar liginde mücade edecek. Sezon öncesi takıma dahil edilen Meryem Boz, Sedef Sazlıdere, Cansu Aydınoğulları, Barcellini, Tow Arnett, Seramiksanspor formasını terletecek. İç transferde takımda kalan Nizetich, Desislava, Gamze Türk, Gamze Ergin, Sıla, Ceyda, Elif ise Seramiksan'ın başarısı için yeni sezonda mücadele edecek. Pazar günü saat 14.00'da Ankara Başkent spor salonunda Halkban ile karşılaşacak Seramiksanspor sezona iyi bir başlangıç yapmayı hedefliyor.
Yeni sezonda lige renk katalacaklarını ve ligde kalıcı olmayı hedeflediklerini belirten kulüp Başkanı Bülent Erkul; "Yakaladığımız ivmeyi daha da yukarı çekmek istiyoruz. Sultanlar ligi dünyanın en zor liglerinden biri ve biz burada yer almayı başardık. Sezona hazır bir şekilde başlayacağız" dedi.
Editör: TE Bilişim