Manisa 1'inci Piyade Eğitim Tugay Komutanlığı'nın Albay Arif Seyhun Kışlası'nda, yaklaşık üç haftalık temel eğitimden geçen askerler için yemin töreni düzenlendi. Kısa dönem 140, uzun dönemde 3 bin 128 asker yemin etti. Törene Manisa Valisi Mustafa Hakan Güvençer, Piyade Eğitim Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı MHP'li Cengiz Ergün, Celal Bayar Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Çelebi ve asker aileleri katıldı. Törene katılan aileler, çocuklarını cep telefonu ve kameralarla görüntüledi.

Eğitim boyunca başarılı olan askerlere ve askerliğini Manisa'da yapmış 21 babaya ödüllerini Manisa Valisi Erdoğan Bektaş, Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün ve Rektör Kemal Çelebi verdi. Ödül törenin ardından birliğe ilk katılan 2 asker tarafından kütüğe plaket çakıldı. Askerler piyade marşını okuyup, ardından yemin etti.

"EMANETİNİZİN SADIK BEKÇİLERİYİZ"

Törende konuşan Tugay Komutanı Albay Şefik Güvenç, askerlere ve ailelerine seslenerek "Milletimize sadakatle hizmet edeceğinizi, vatan ve vazife uğruna seve seve canınızı feda edeceğinize dair yemin ettiniz. Asla unutmayın dünyanın en güçlü silahlı kuvvetlerinden birisi, ulusun hizmetinde olan Türk Silahlı Kuvvetleri gücünü mutlak itaat, disiplin anlayışından, birlik beraberlik ruhundan ve yüce Türk milletinin güveninden almaktadır. Anne ve babalar canınızdan kıymetli evlatlarınızı bizlere emanet ettiniz. İçiniz de gönlünüz de aklınız da rahat etsin. Bizler emanetinizin sadık bekçileriyiz" diye konuştu.

Albay Şefik Güvenç'in konuşmasının ardından askerler marşlar eşliğinde geçiş töreni yaptı. Askerlerin marşlarına eşlik eden aileler de, çocuklarını görebilmek için birbirleriyle yarıştı. Geçiş töreninin ardından yemin eden askerlerle aileleri birbirlerine kavuştu. Kavuşma anında duygusal anlar yaşadı.

Editör: TE Bilişim