MANİSA Valisi Mustafa Hakan Güvençer, mesir macunun Manisa ve Türkiye'nin önemli bir değeri olduğunu vurgulayarak, "Mesir macunu Manisa'nın tanıtımı için taşıdığı değer kadar Türk milletinin sağlıkla ilgili sorunlarında adeta mucizevi etkisi olan bir sağlık aracı olarak da algılanıyor." dedi.
Manisa'da 10 gün önce göreve başlayan Vali Mustafa Hakan Güvençer'e ‘hayırlı olsun' ziyaretleri devam ediyor. Bu kapsamda Manisa'yı Mesir'i Tanıtma ve Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve yönetimi, Vali Güvençer'i makamında ziyaret etti. Ziyarette konuşan Tanık, Manisa'ya yapılacak hizmetlerde Vali Güvençer'in yanında olacaklarını belirterek, "Manisa'mızda mesir macunu önemli bir yer teşkil ediyor. Çok önemli eski bir geleneğimiz. Mesir ile birlikte Manisa'nın turizmine sayın valimin destekleriyle birlikte daha fazla ivme vereceğimizden şüphemiz yok. Kendisine hem şahsım hem de Manisa Turizm Derneği yönetimi olarak Manisa'mıza ‘hoş geldiniz' diyorum ve hayırlı görevler diliyorum" dedi.
Vali Mustafa Hakan Güvençer de Manisa Turizm Derneği Başkanı Ufuk Tanık ve yönetimine ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederek, "Başkanımızın da ifade ettiği gibi mesir macunu değişik baharatlardan, bildiğim kadarıyla şekerden mamul bir gıda, belki bir bitkisel ilaç sayılabilir. Ama kavram olarak kendini son derece aşmış, Türk ve Manisa geleneğinin bir parçası haline gelmiş bir ürün. Manisa'nın tanıtımı için taşıdığı değer kadar Türk milletinin sağlıkla ilgili sorunlarında adeta mucizevi etkisi olan bir sağlık aracı olarak da algılanıyor. Artık o bir macun olmaktan, mesir adını taşıyor olmaktan öte hastalıklarına şifa arayan insanların bir derman kapısı. Bu kapının Manisa'dan açılıyor olması, mesir macununun aynı törenlerde halka saçıldığı gibi sağlık hizmetlerine kaynak teşkil etmesi Manisa için önemli bir değer. Sağolsunlar bunun farkına varılmış. Turizm derneğimiz kendisine iş edinerek mesir ürünlerini çoğaltmış, Manisa'nın tanıtımında önemli bir rol oynuyor. Kendilerini yürekten kutluyorum. Çalışmalarımızda onları yanımızda görmeyi gönülden dilediğimiz gibi onların bundan sonra yürütecekleri çalışmalarda gücümüz nispetinde ama tam gönüllü olarak onlarla birlikte Manisa için güzellikleri paylaşmayı vadediyorum" şeklinde konuştu.
Manisa Yunusemre İlçesi Muhtarlar Derneği Başkanı Bedriye Pehlivan ve yönetim kurulu üyeleri de Vali Mustafa Hakan Güvençer'i makamında ziyaret etti. Başkan Bedriye Pehlivan, "Sayın valim Manisa'mıza hoş geldiniz. Derneğimiz 2013 yılında büyükşehir yasası çıktıktan sonra kuruldu. Ayrıca derneğimiz Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu üyesidir, ben aynı zamanda yönetim kurulu üyesiyim. Manisa'mız güzel bir şehir, gelişime açık bir şehir, bizlerde çalışmalarınızda sizlerin yanında olmak isteriz. Güzel Manisa'mıza tekrar hoş geldiniz" şeklinde konuştu.
Manisa Esnaf Odaları Birliği Başkanı Hasan Geriter ve yönetimi, MÜSİAD Başkanı Ahmet Öztürk ve yönetimi, Özel Huzurevi Vakfı Başkanı Ayşe Soyer ve yönetimi de Vali Güvençer'i ziyaret ederek ‘hayırlı olsun' dileklerini ilettiler.
Vali Güvençer de konuklarına nezaket ziyaretleri nedeniyle teşekkür ederek Manisa için birlikte çalışacaklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim