AKUT Manisa İl Temsilciliği ve Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü işbirliğiyle, fabrikalarda görevli iş güvenliği uzmanlarına deprem, sel ve yangın anı, öncesi ve sonrasında yapmaları gerektiği konularında eğitim verildi.

Manisa Organize Sanayi Bölgesi Müdürlüğü, fabrikaları deprem, sel ve yangın gibi afetlere hazırlık olmasını sağlamak, ne tür önlemlerin alınması ve sonrasında neler yapılmaları gerektiği konularda bilgilendirmek için AKUT Manisa İl Temsilciliğiyle ortaklaşa çalışmalara başladı. AKUT Manisa İl Temsilciği tarafından, Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet gösteren fabrikaların iş güvenliği uzmanlarına deprem, sel ve yangın konularında eğitim verdi. Eğitim, Organize Sanayi Bölgesi Konferans Salonu'nda gerçekleşti. AKUT Genel Merkezi Türkiye Seminer Birimi Sorumlusu Cevdet Cambaz'ın konuşmacı olarak yer aldığı eğitime fabrikalardan 86 iş güvenliği uzmanı katıldı.

Eğitimde Cevdet Cambaz, iş güvenliği uzmanlarına deprem, sel ile yangın anında, öncesinde ve sonrasında neler yapılması gerektiği konularında sinevizyon eşliğinde bilgi verdi. Türkiye'nin deprem kuşağı içerisinde olduğunu ve depremin her an ne zaman geleceğinin belli olmadığına dikkat çeken Cambaz, "Artık depremle iç içe yaşamayı, ondan korunma yollarını, olası bir deprem felaketinden sonra neler yapmamız gerektiğini öğrenmek zorundayız. Örneğin fabrikalarımızda bir doğal afet birimleri oluşturabilir, deprem, yangın ve sel gibi felaketlerde neler yapmaları gerektiğini eğitimlerle öğretebiliriz. Özellikle fabrikalarımız insanlarımız birbiriyle içe içe olduğu yoğun alanlardır. Her ne kadar fabrikalarımız artık depreme dayanıklı olarak yapılsada, yinede ne olacağını tam olarak kestiremeyiz. Bunun için hazırlık olmak zorundayız. Eğer depreme hazırlıksız olarak yakalanırsak, o zaman kaybımız büyük olur" diye konuştu. Cambaz katılanlara ayrıca, ilk yardım konularda da kısa kısa bilgiler verdi.

Eğitimden sonra açıklama yapan AKUT Manisa İl Temsilcisi Hakan Özcan, Organize Sanayi Bölgesi ile birlikte eğitimlerin devam edeceğini belirterek, "Bu eğitimlerin sadece iş güvenliği uzmanlarıyla sınırlı kalmasını istemiyoruz. OSB Müdürlüğümüzün destekleriyle fabrika bünyesinde görevli personeller ile çalışan işçilere de eğitimler vermeyi düşünüyoruz. Fabrikalarımızda tek bir kesimin değil, personelinden, işçisine, güvenlik görevlisine kadar herkesin deprem,sel veya yangın gibi konularda eğitilmesinin daha uygun olacağına inanıyoruz. Bunun için eğitimlerimiz devam edecek" diye konuştu.

AKUT Manisa İl Temsilcisi Özcan, şuanda il genelinde 68 AKUT gönüllüsünün aktif olarak görev yaptığını ve 2015 yılında düzenledikleri 22 operasyonda 18 kişiyi, 2016 yılının başından bu zamana kadar ise 3 kişi kurtardıklarını söyledi.
Editör: TE Bilişim