MANİSA'NIN Akhisar ilçesinde, Vakıflar Genel Müdürlüğü'nden Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından, yerine butik otel yapılmak üzere 50 yıllığına kiralanan Pamuk Han'daki kalan son 7 dükkanın tahliye süreleri, CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel'in devreye girmesi sonucu Kurban Bayramı'nın son günü olan 15 Eylül'e kadar ertelendi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası, Hashoca Mahallesi, 127 Sokak'taki, Vakıflar Genel Müdürlüğü'ne ait tarihi Pamuk Han'ı, yerine butik otel yapmak için geçen yıl 50 yıllığına kiraladı. Ortası otopark olan ve çevresinde 30 işyeri bulunan, 1955 yılından sonra yazlık sinema olarak hizmet veren handaki işyerlerinin kira mukaveleleri 2016 yılında yenilenmeyip, buradaki işyerlerine 6 ay içinde boşaltmaları için tebligat yapıldı. 30 işyerinden 23'ü boşaltıldı. Ancak, tebligata rağmen fırın, eczane, terzi, berber gibi çeşitli iş alanlarında kullanılan 7 işyeri ise boşaltılmadı. Bunun üzerine Manisa Vakıflar Bölge Müdürlüğü avukatları, polis eşliğinde giderek ile bu işyerlerini tahliye etmek istedi.

Ancak CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, devreye girip, Vakıflar Genel Müdürlüğü ve Manisa Vakıflar Bölge Müdürülüğü ile görüşüp, söz konusu işyerlerindeki kiracılara tahliye için Kurban Bayramı'nın son günü olan 15 Eylül'e kadar süre verilmesini sağladı. Esnaf tarafından alkışlanan Milletvekili Özel, "Herkes mutlu oldu. Yaptığımız görüşmeleri imza altına aldık. Ben de esnafın işyerlerini bayram sonu boşaltacağına kefil olarak imzaladım" dedi.

Akhisar Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Abdurrahman Yılmaz, tahliyelerin ertelenerek işin tatlıya bağlanmasına kendilerinin de sevindiğini belirterek, "Daha önce biz de aynı yönde görüşümüzü belirtip, tahliyelerin Kurban Bayramı sorasına kalmasını istemiştik ama kabul edilmemişti. Neyseki şimdi sorun çözüldü. Yer tesliminin yapılmasının ardından Pamuk Han'ı yıkıp yerine bodrum katı otopark, zemin katında dükkanlar, diğer iki katını ise butik otel olan modern bir bina yapacağız" dedi.

Editör: TE Bilişim