Kaymakam Bilgin'in öncülüğünde bir araya gelen işçi ve işveren yaklaşık altı buçuk saat süren pazarlık sonunda anlaştılar. Sendika isteklerinden yüzde 3 oranında düşüş yaparken, işveren yüzde 16 yükselme yaptı. Varılan anlaşma sonucu işçilerin ücretlerine yüzde 18, sosyal haklarına ise yüzde 10 zam yapıldı.
Alaşehir'de hizmet veren TARİŞ Entegre Üzüm İşletmesinde çalışan Öz Gıda İş Sendikasına bağlı yaklaşık 200 işçi, ücretlerine seyyanen 100 TL zam, iki ikramiye ve eşit çalışma şartları isteklerinin yerine getirilmesini istemiş, işveren ise buna karşılık 40 TL teklifte bulunmuştu. Taraflar anlaşamayınca 200 işçi 4 gün önce tesisler önünde greve başlamıştı.

YÜZDE 18 ZAMDA ANLAŞILDI
Grevin ilk başladığı günden itibaren taraflarla sürekli görüşüp, her iki tarafın da mutlu olabileceği bir sonuç alınmasını isteyen Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin, grevin dördüncü günü bir kez daha TARİŞ Üzüm İşletmesi'ne giderek tarafları bir araya getirerek anlaşmayı sağladı.
Yaklaşık altı buçuk saat süren pazarlık sonunda işçilerin istediği yüzde 21 zam oranından yüzde 3 düşülerek, işverenin önerdiği yüzde iki zam oranından yüzde 16 yükseltilerek yüzde 18 zamda anlaştılar. Anlaşmaya göre işçilere 1 Ocak 2016 tarihinden geçerli olmak üzere ücretlerine yüzde 18 zam, sosyal haklarına ise yüzde 10 zam yapılması kararı alındı. İşçilerin istediği eşit çalışma hakkı da önümüzdeki günlerde temsilciler arasında oluşturulacak komisyonda görüşülerek karara bağlanacak.
Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin'in hakemlik yaptığı pazarlıkta TARİŞ Genel Müdürü Yurtcan Biryol, Öz Gıda İş Sendikası Genel Başkan Yardımcısı Emin Sürücü bir araya gelerek grevi bitiren anlaşmayı imzaladı.

"HERKES MUTLU OLDU"
Grevin anlaşma ile sona ermesinde en büyük rolü alan Alaşehir Kaymakamı Osman Bilgin yaptığı açıklamada, "İşveren de, işçi de kendi pencerelerinden haklılar. Ancak işçilerin çalışmaya, işverenin üretip ticaret yapmaya ihtiyacı var. Ülkemizin olağanüstü bir durum yaşadığı bir dönemde her iki taraf için, yaşanan tablo istenilen bir tablo değil. Önemli olan tarafların bir birbirlerine zarar vermeden çözüm üretebilmekti. Bunun için yaklaşık altı buçuk saat tartıştık. İnce hesaplayıp sık dokuduk. Sonuç olarak gelinen rakam her iki tarafı da mutlu etmiştir. İşçilerimiz hemen işe başlayıp ekonomimize katkı sağlayacaktır. Ülkemizin en çok kuru üzüm ihracatı yapan kuruluşumuz olan TARİŞ'te, grevin anlaşma ile sonuçlanması hepimizi mutlu etmiştir" dedi.
Editör: TE Bilişim