30-31 Temmuz ve 1 Ağustos 2016 Tarihlerinde Manisa'nın 6 ilçesinde elektriklerin kesileceği mahallelerin listesi yayınlandı. Selendi, Yunusemre, Turgutlu, Kula, Şehzadeler ve Soma ilçelerinin bazı mahallelerinde şebeke bakımı ve tesis çalışması nedeniyle zamanlı elektrik kesintileri yapılacak. Uzmanlar belirtilen saatlerde ismi geçen mahallelerde oturan vatandaşların önemli elektronik aletlerini fişte bırakmaması konusunda uyarıda bulundu. Gediz Elektrik Dağıtım Şirketi tarafından yapılan açıklama şöyle; "Kesinti planlanan zaman dilimi öncesinde; Elektrikle çalışan cihazlarınızı devreden çıkartmanızı ve - Jeneratörlerinizin şebeke ayırıcılarını açmanızı, önemle hatırlatırız.
1-) Yapılacak çalışmaların, bildirimli elektrik kesintisi için belirtilen saatten önce bitmesi halinde, kesintiden etkilenen yerlere çalışma bitiminden hemen sonra ilan edilen kesinti bitiş saatinden önce enerji verilebileceği;
2-) Jeneratör kullanan abonelerin kesinti esnasında güvenlik açısından şebeke ayırıcısını açmaları;
3-) Bildirimli Elektrik kesintileri hakkında daha geniş bilgi için ALO 186 telefon hattına başvurmaları hususlarını dikkatinize sunarız"
Editör: TE Bilişim