Manisa'ya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından Manisa Ticaret ve Sanayi Odası'nın eski başkanlarından merhum Bülent Koşmaz adına yaptırılan okulun fen lisesi olması için izin çıktı.
Manisa'da Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından 2014 yılının Kasım ayında, Valilik ile imzalanan protokolün ardından yapımına başlanan Yunusemre İlçesi Muradiye Mahallesi'ndeki TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi'nde 16 derslik, 200 kişilik öğrenci pansiyonu ve spor salonu bulunuyor. Ancak Milli Eğitim Bakanlığı, inşaatı tamamlanan okulun fen lisesi olamayacağını, Yunusemre İlçesi Güzelyurt Mahallesi'nde fen lisesi bulunduğu ve bir ilçede iki fen lisesi olamayacağı yönünde görüş bildirdi. Yaşanan tartışmaların ardından Manisa İl Milli Eğitim Müdürü Recep Dernekbaş, okulun Manisa genelinde 6'ncı fen lisesi olarak açıldığını söyleyerek "Yunusemre İlçesi'nde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği tarafından yaptırılan 16 derslikli Manisa TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi eğitim-öğretime açıldı. Manisa'ya hayırlı olsun" dedi.
Manisa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Adnan Erbil, eski başkanlarından Bülent Koşmaz'ın ismini taşıyan okulun fen lisesi olarak açılmasından dolayı mutlu olduklarını söyledi. Bülent Koşmaz'ın hayalinin gerçekleştiğini kaydeden Erbil, "Milli Eğitim'den onay çıktı. Yunusemre İlçesi'ndeki diğer fen lisesi kapanmayacak, burası da TOBB Bülent Koşmaz Fen Lisesi olarak eğitime açılacak. Biz 4 aydır mücadelemizi sürdürüyorduk. Manisa'da TOBB'un yaptığı bu okul Bülent Koşmaz'ın yaşadığı dönemde hayaliydi. Manisa'ya her zaman bir fen lisesi kazandırmak istiyordu. Yunusemre İlçesi'nde ikinci bir fen lisesi oldu. Bizim bundan sonraki istediğimiz Bülent Koşmaz ismiyle oradan nitelikli öğrencilerin yetişmesidir. Bülent Koşmaz'ın hayali gerçekleşti" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim