MANİSA Büyükşehir Belediyesi İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı, Akhisar Koordinasyon Merkezi'nde hizmet içi eğitim düzenledi. Daire Başkanı Şaşmaz, hizmet içi eğitimleri ilçelere taşımanın mutluluğunu ve sevincini yaşadıklarını söyledi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi, hizmet içi eğitimleri ilçelerde de yaygınlaştırmaya başladı. İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanlığı tarafından Büyükşehir Belediyesi Akhisar Koordinasyon Merkezi personellerine yönelik "Personele Halkla Etkin İletişim Semineri" düzenlendi. Akhisar Belediye Meclis binasında gerçekleştirilen eğitime 220 personel katıldı.
Manisa Şehir Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Tayfun Şengöz, 2 saat boyunca 220 kişilik Belediye personeline etkili ve sürükleyici bir sunu gerçekleştirdi. Tayfun Şengöz, verdiği eğitim seminerinde; Türkçenin düzgün ve etkin kullanılması, diksiyon kuralları ve kelimelerin doğru kullanım şekilleri, özgüven kazanımı, halkla etkin bir iletişimde dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgiler aktardı. Doğaçlama senaryolar eşliğinde eğitime katılan personellere ilginç deneyimler yaşattı.

İlçelerindeki personele yerinde eğitim imkanlarını sunulmasından büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Akhisar Koordinasyon Şube Müdürü Doğan Ensivri, "Hizmet içi eğitim konusunda Akhisar ilçemizdeki ihtiyaçları yakından bildiğimiz için personelimize öncelikle halkla etkin iletişim konusunda eğitim vermeyi uygun gördük. Güzel ilçemiz Akhisar'ın eğitim konusunda ön almasından memnuniyet duyuyoruz. Bu eğitimlerin amacına ulaşacağına ve personelimizin halkla iletişim konusunda duyarlık ve farkındalık kazanacağına şüphemiz yoktur" diye konuştu.

İnsan Kaynakları ve Eğitim Dairesi Başkanı Muzaffer Şaşmaz ise şöyle konuştu: "Belediye Başkanımız Sayın Cengiz Ergün'ün bize verdiği destek ve güvenle hizmet içi eğitim çalışmalarını ilçelerimize taşımanın gurur ve sevincini hissederek ilk eğitimimizi Akhisar'dan başlatıyoruz. Bundan önce ilçelerdeki personelimizi Manisa merkezine davet ederek eğitimlerimizi gerçekleştiriyorduk. Artık hizmet içi eğitimlerimiz yeni bir aşamaya geçmiş bulunuyor. Zaman ve enerji tasarrufu açısından bundan böyle ilçelerimize gideceğiz. Eğitim çalışmalarımızı yerinde gerçekleştireceğiz ve eğitimleri personelimize yakınlaştıracağız" dedi.
Eğitim çalışmalarının nitelik ve nicelik olarak arttırılması ve eğitimlerin sadece Manisa merkezi ile sınırlı kalmayıp ilçelere de açılması gerektiğini belirten Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz ERGÜN, "Büyükşehir Belediyemizin nitelikli personele ihtiyacı var. Eğitim çalışmalarımız, belediyemizin ihtiyaçlarına göre şekillenmekte ve ihtiyaç duyulan alanlarda eğitimler yoğunlaştırılmaktadır. Eğitimde gerekli verim ve sonuç alınması için hem kendi yetişmiş personelimizden hem de ülkemizin en iyi uzmanlarından yararlanıyoruz. Manisa Büyükşehir Belediyesinin kurumsal yapısının güçlendirilmesinde hizmet içi eğitim çalışmalarının önemi büyüktür" dedi.

Eğitimin sonunda eğitime katılan personele katılım belgeleri takdim edildi.
Editör: TE Bilişim