Emlakdere, Karaali ve Akgedik mahallelerininde yaşayan 81 vatandaş, yaklaşık 900 dönümlük arazinin kamulaştırma çalışmaları nedeniyle Manisa OSB'yle davalık oldu. Tarla sahipleri kamulaştırma için Manisa OSB'nin verdiği teklifi düşük bulurken, OSB'li yöneticiler süreci mahkeme yoluna taşıdı. Tarla sahiplerinin avukatları da, kamulaştırma bedelinin hakkaniyetli olarak belirlendiğini düşünmediklerini ve vatandaşların mağdur olmaması için hukuki yolları sonuna kadar kullanacaklarını söyledi
Manisa Organize Sanayi Bölgesi'nin 6. kısım kamulaştırması için Emlakdere, Karaali ve Akgedik bölgelerinde çalışmalar başladı.
Edinilen bilgilere göre yaklaşık 900 dönüm alanı kapsayan kamulaştırma çalışmaları için tarla sahipleri Manisa Valiliği'nin uzlaşma komisyonuna davet edildi. Komisyonda Manisa OSB yöneticileriyle görüşen tarla sahipleri, kamulaştırma için verilen bedeli çok düşük bulduklarını belirterek rakamları kabul etmedi.
81 KİŞİYE KAMULAŞTIRMA DAVASI
Yöneticilerle vatandaşlar arasında maddi anlamda herhangi bir uzlaşma sağlanamazken, Manisa OSB 81 tarla sahibine kamulaştırma davası açtı.
Vatandaşlar, Manisa OSB'nin tarlalar için verdiği kamulaştırma bedelinin değerinden 10 kat daha az olduğunu iddia ederken, yöneticiler belirlenen rakamı yeterli buluyor.
"HAKKANİYETLİ BİR RAKAM DEĞİL"
Tarla sahiplerinin avukatı Zafer İksir konuyla ilgili yaptığı açıklamada, kamulaştırma bedelinin hakkaniyetli bir şekilde belirlenmediğini ve müvekkillerinin mağdur olmaması için hukuki yolların tamamını kullanacaklarını söyledi. Avukat Zafer İksir, "Uzlaşma komisyonunda müvekkillerimizin tarlalarına 30 ila 40 bin TL arasında teklif sunuyorlar. Bu rakamlar dönüme göre değişiyor. Ama kamulaştırma ardından OSB bu tarlalara 500 bin TL değer koyuyor. Bu hakkaniyetli bir bedel değildir. Tapudaki taşınmazların nitelikleri tarla olduğu için verilen teklifler kabul edilemez. Bu bölgelerin prestijli arsalar olarak değerlendirilmesi lazım" dedi.
"VATANDAŞLAR OSB'NİN VERDİĞİ PARAYLA EV BİLE ALAMIYOR!"
İksir, "Kamulaştırma parselleri üzerine tapuda tedbir kararı var. Vatandaşlar arazilerini ne bir başkasına satabiliyor, ne de değerindeki parayı alabiliyorlar. Bu bölgelerde ekonomi tarıma göre şekilleniyor. Tarlasını satan insanlar merkeze gelip çalışacaklar. Organize Sanayi'nin teklif ettiği rakamlarla tarla sahipleri kent merkezinden bir ev bile alamıyor. Burada büyük bir mağduriyet söz konusu. Biz tüm hukuki yolları kullanıp bu süreci vatandaşlarımızın lehine şekillendirmek için uğraşıyoruz" diye konuştu.
Tarla sahiplerinin bir diğer avukatı Efe Genit ise, vatandaşların mağdur olmasına izin vermeyeceklerini belirtti.
ÖZEL HABER BERFİN ADICAN

Editör: TE Bilişim