Dün Cumhuriyet Bayramımızın 96’ıncı yıl dönümünü  ülkemizin dört bir yanında coşku ile kutladık. Pazartesi akşamı Söğütaltı kahvesinde oturduktan sonra eve geldim. Bir baktım torun Ertuğrul, gelinim Gözde, oğlum Gökhan bize gelmişler. Birlikte yemek yedik. Torun Ertuğrul ben burada kalıcam diye tutturunca bizde kaldılar. Oğlum Gökhan ‘Bana da iyi oldu sizde kalmak baba yarın törenlere geçerim hemen’ dedi. Dün sabah Gökhan erkenden çıktı evden. Manisa Valiliğinin ev sahipliğinde Manisa’da görkemli bir 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlaması oldu. Öğrendiğim kadarıyla hemen hemen her kurum bu kutlamalarda aktif bir şekilde görev almışlar. Cumhuriyet Meydanında dün tam bir bayram havası vardı. Tören geçişinin ardından 1923 tane öğrenci Cumhuriyet meydanında harmandalı oynadılar. Gerçekten muhteşem bir görüntüydü.

Harmandalı gösterisinin ardından Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Manisa Valisi Ahmet Deniz ve protokolle birlikte Ulu Önder Atatürk’ün ‘Nutuk’ adlı eserini dağıtmış. Başkan Ergün son dönemde milli bayramlarda gelenek haline getirdiği uygulamasına devam etmiş. Gençlerimize ve Manisalılara böylesine kıymetli bir eseri ulaştıran ve okumalarına vesile olan Büyük Başkan’ı kutluyorum.

Oğlum Gökmen gelinim Pınar ve torun Aras da tören alanındaydı. Eşim Nermin Hanım gelinim Gözde ile torun Ertuğrul’u alıp 8 havuzunun orada töreni izlemişler. Tüm ülkede olduğu gibi bizim ailede de 29 Ekim coşkusu vardı. Daha sonra dostum Aydın Benlişen’i gördüm. ‘Manisa Ticaret ve Sanayi Odası’nın standından geliyorum’ dedi. Başkan Mehmet Yılmaz yine farkını konuşturmuş. Cumhuriyet Bayramı nedeniyle ballı lokma ve şıra dağıtımı yapmış. 30 Ağustos’ta olduğu gibi 29 Ekim’de de Manisa Ticaret ve Sanayi Odası yaptığı etkinlik ile Manisalıların ağzını tatlandırmış. Manisa Ticaret Borsası da kuru üzüm dağıtımı yapmış.

Milli Ruh ve birlik bilinci ile Manisa’nın tüm paydaşları 29 Ekim Cumhuriyet Bayramımızı coşku ile kutladılar. Bu milli ruh inşallah bozulmaz. Birlik olduğumuz zaman ne kadar kuvvetli olduğumuz ortada. Bu ülke bu, devlet hepimizin. Cumhuriyet hepimizin. Ülkemizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları kurduğu Cumhuriyet ile bizlere en önemli, en güzel mirası bıraktılar. Bunun kıymetini bilelim. Yazımı Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bu güzel sözleri ile noktalıyorum;  ‘Ey yükselen yeni nesil! İstikbal sizsiniz. Cumhuriyeti biz kurduk, onu yükseltecek ve yaşatacak sizsiniz.’

‘Benim naçiz vücudum bir gün elbet toprak olacaktır. Fakat Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacaktır.’