Yunusemre Belediye Meclisi Nisan ayı toplantısı, Belediye Meclis Salonu'nda yapıldı. Belediye başkanı Mehmet Çerçi'nin başkanlığını yaptığı toplantıda toplamda 30 madde görüşüldü.
Toplantı öncesinde konuşan Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, geçtiğimiz günlerde kardeşi Hayrullah Köroğlu'nu kaybeden MHP'li Meclis Üyesi Hüseyin Köroğlu'na başsağlığı diledi. Başkan Çerçi, Manisalıların Miraç Kandili'ni de kutladı. Toplantıda ayrıca Başkan Çerçi'nin umre ziyaretinde getirdiği hurma ve zemzem suyu meclis üyelerine ikram edildi.
Meclis'te gündem dışı söz alan AK Partili Can Mercül, MHP'li Mehmet Güzgülü ve CHP'li Erdinç Yavaşlı Manisalıların kandilini kutladı.
Konuşmaların ardından Meclis gündem maddeleri görüşüldü. Meclis'in 17'inci maddesinde görüşülen Yuntdağlılar Kültür ve Turizm Festivali üzerine söz alan AK Partili Meclis Üyesi ve Yuntdağlılar Derneği Başkanı Mustafa Uyumaz, "Yuntdağlılar Derneğimizin bu yılki festivali 10'uncu festival. Bu yıl Yunusemre Belediyesi ile ortak yapılacak. 15 Mayıs pazar günü Ortaköy Piknik Alanı'nda yapılacak. Ben bütün Manisalıları davet ediyorum." dedi.
MİLATTAN ÖNCE'DE MECLİS YAPILACAK
CHP'nin geçtiğimiz mecliste verdiği önerge üzerine ağustos ayı meclisinin Aigai antik Kenti'nde yapılmasına karar verildi. Bilindiği gibi geçtiğimiz Meclis'te önergeyi CHP Grubu adına Başkanvekili Erdinç Yavaşlı sunmuştu. Yavaşlı, maddeyle ilgili olarak; "Aigai Manisa'nın önemli turizm merkezlerinden birisi. Biz de meclis olarak Aigai'nin tanıtımı adına bir meclisi orada yapabiliriz. Hem o zamanın şartlarında meclisin nasıl olduğunu gözlemleriz hem de Manisa turizmine önemli bir değer kazandıran Aigai'nin tanıtımına vesile olabiliriz." demişti.
Maddelerin görüşülmesinin ardından Meclis sona erdi. Haziran ayı meclisinin 2 Haziran Perşembe günü yapılmasını kararlaştırıldı.
Editör: TE Bilişim