Manisa'nın Şehzadeler ilçesi Hacıhaliller Mahallesinde Dünya Çiftçi Kadınlar Günü dolayısıyla düzenlenen etkinliğe Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdür Vekili Metin Öztürk, Koordinasyon ve Tarımsal Veriler Şube Müdürü Lütfi Kaymak, Şehzadeler İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdür Vekili Şener Çetin, Hacıhaliller Muhtarı Şeref Ocaklıgil, Kadın Çiftçiler Biriminde görevli konu uzmanları ile kadın çiftçiler katıldı.
Çiftçi kadınlarla bir araya gelerek onların sorunlarını dinleyen Metin Öztürk, Kadın çiftçilere hitaben bir konuşma yaptı. Öztürk konuşmasında, "Gerek Dünyada gerekse Türkiye'de tarımsal üretimin ve kırsal hayatın sürekliliğinin sağlanmasında en önemli rolü çiftçi kadınlar üstlenmektedirler. Tarımın her dalında çok önemli olan kadın, kırsal kalkınmanın da merkezindedir. Fedakâr oldukları kadar aynı zamanda sağduyu sahibi ve sorunlara pratik çözümler üretebilme kabiliyetine sahiptirler. Kadınların tarımsal üretimde, kaynakların sürdürülebilir kullanımında, gıda üretiminde ve güvenliğinde, sahip oldukları önemli konumdan hareketle 15 Ekim, Dünya Çiftçi Kadınlar Günü olarak ilan edilmiş ve ülkemizde de 1997 yılından itibaren kutlanmaya başlanmıştır." bilgisini verdi.
Kurumlarının kırsal alanda kadın gücünün tarımsal üretim açısından önemini bildiğini ve bu doğrultuda çalışmalarına devam ettiğine dikkat çeken Öztürk, "Manisa Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğümüzce kırsal kesimde yaşayan kadınlarımıza götürdüğümüz eğitim ve yayım hizmetleriyle onları bilgilendirmeye, bilinçlendirmeye devam ediyoruz. Tarımsal üretimde önemli bir payı bulunan ve çocuklarının bakım ve gelişimini de üstlenen kadın çiftçilerimizin eğitimini önemsiyoruz. Bilinmelidir ki; bir kadın çiftçiyi eğitmek demek, gelecek nesilleri eğitmek demektir. Tarlasında, bağında, bahçesinde, gece gündüz demeden çalışarak evine ve ülkemize üretimle destek veren siz kadın çiftçilerimizin Dünya Çiftçi Kadınlar Gününü kurumum ve şahsım adına kutluyorum" dedi.
Etkinlik, Manisa'da tarım ve hayvancılığa katkıda bulunan kadın çiftçilere çiçek takdim edilmesiyle son buldu.
Editör: TE Bilişim