MANİSA'DA Ensar Vakfı'na ait yaz okulu ilan panolarına kimliği belirsiz kişi ve kişilerce saldırı düzenlendi. Ensar Vakfı Manisa Şubesi, düzenlediği basın toplantısında saldırıyı kınadı.
Ensar Vakfı Manisa Şubesi tarafından yaz okulu reklam panolarına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce saldırı düzenlendi. Şehrin çeşitli yerlerinde bulunan reklam panolarının üzerlerine sprey boyalarla çarpı işareti konuldu. Bazı panolar ise üzerleri kesici aletlerle yırtılarak tahrip edildi.
Ensar Vakfı Manisa Şubesi düzenlenen saldırıyla ilgili basın toplantısı düzenledi. Ensar Vakfı Manisa Şubesi'nde gerçekleştirilen basın toplantısına TÜGVA'yı temsilen Furkan Dindar, İlim Yayma Cemiyeti Manisa Temsilcisi Recep Özgüvenç, Memur Sen Manisa Temsilcisi Mustafa İğrat, Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner, Mana-Der Manisa Temsilcisi Şaban Mertyürek, Ensar Vakfı üyeleri de destek verdi.
Basın açıklamasında konuşan Ensar Vakfı Manisa Şubesi Başkanı Arif Çeler, vakıf olarak 4 yıldır faaliyetlerini sürdürdüklerini belirterek, "Çalışmalarımız halkımız tarafından takdirle karşılanmaktadır. Biz eğitim ve öğretimin yanında sene içerisinde ihtiyacı olan öğrencilerimize burs vermekteyiz. Bizim faaliyetlerimize engel olmaya kalkmak hizmet ettiğimiz öğrencilerimize yapılacak en büyük kötülüktür. Faaliyetlerimizi engellemeye çalışanları halkımızın sağduyusuna havale ediyor, bundan sonra çalışmalarımıza aynı heyecanla devam edeceğimizi söylüyoruz" dedi.

ÇALIŞMALARIMIZ YÖNETMELİKLERE UYGUN
Düzenledikleri faaliyetlerin yönetmeliklere uygun olduğunu sözlerine ekleyen Çeler, "Bizim Milli Eğitim'le protokolümüz vardır. Milli Eğitimle protokol çerçevesinde aldığımız onayla herhangi bir okulda kurs faaliyetleri yapabiliyoruz. Bu sene de Şehzadeler Milli Eğitim Müdürlüğü'ne yaptığımız müracaatla Murat Germen Ortaokulunda kurs yapmak için iznimizi almış bulunmaktayız. Bizim Manisa Müftülüğü ile yaptığımız protokolle Müftülükten öğretmenlerimizi alıyoruz. Yetkili insanlardır. Gelen öğretmenlerin tamamı bayandır. Kurs programı da aynı şekilde Müftülüğün uyguladığı yaz programıdır" diye konuştu.

"SUÇ DUYURUSUNDA BULUNDUK"
Panolara karşı düzenlenen saldırıyla ilgili Manisa İl Emniyet Müdürlüğü'ne suç duyurusunda bulunduklarını ifade eden Çeler, "Bizim panolarımızla ilgili yapılan tahribatlar var. Emniyete suç duyurusunda bulunduk. Emniyetimizden de yapılacak çalışmaları bekliyoruz. Bu tür şiddetler bizi kesinlikle yıldırmaz. Biz ne yaptığımızı biliyoruz. Faaliyetlerimizi bugüne kadar yürüttüğümüz gibi bundan sonra da aynı kararla devam edeceğiz" dedi.
Ensar Vakfına destek veren Memur-Sen Manisa İl Temsilcisi Mustafa İğrat, vakfa yönelik düzenlenen saldırılarla ilgili kimseye rant verilmeyeceğini söyledi. Eğitim Bir Sen Manisa Şube Başkanı Mesut Öner de düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti.

Editör: TE Bilişim