Manisa'nın Yunusemre ilçesi Yuntdağı bölgesinde kurulan OBASYA'yı ziyaret eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Savaş Duman, gençleri OBASYA ile buluşturacaklarını ve çeşitli etkinlikler düzenleyeceklerini söyledi.
Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Savaş Duman, Yuntdağı bölgesinde bulunan OBASYA'yı ziyaret etti. OBASYA'yı gezen Savaş Duman'a OBASYA Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala bilgi verdi.
OBASYA'da çeşitli projelerin hayata geçirilebileceğini ifade eden Manisa Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Doç. Dr. Savaş Duman, "Kongreler ve farklı seminerler burada düzenleme imkanımız olabilir. Burada gençlik hizmetleri ve spor hizmetleri adına farklı projeler yapabiliriz. Çeşitli geleneksel sportif faaliyetlerimizi geçmişten güne bağlayıcı olan o tarihsel doneleri de içinde bulunduran sportif etkinliklerimizi halk oyunlarımız folklorumuzu o kültürel değerlerimizi buralarda yaşatabiliriz ve yaşattırabiliriz. Bu anlamda ortak yapacağımız ve burada gerçekleştireceğimiz projeler olacaktır. İlk etapta gençlik merkezine gelen gençlerimizi buraya bir getirelim. Burayı bir görsünler, burayı bir hissetsinler. Gerçekten burada çeşitli etkinlikler, bisiklet turları her türlü faaliyetler yapılabilir. Gerçekten güzel çalışmalarla daha olumlu daha pozitif sonuçlar çıkarabiliriz. Hobi bahçeleri var ve küçük hayvanat bahçesi tarzı konseptler oluşturulabilir. Gençlerin buraya gelmelerini sağlayacağız. Bakanlık olarak elimizden gelen desteği vereceğiz. Ben emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum" dedi.
Gençlerin ilgisini çekecek tesislerin bölgede kurulabileceğini belirten OBASYA Turizmi Geliştirme Kooperatifi Başkanı Mustafa Pala, "Bu 100 bin metrekare alan içinde okçuluk alanları ve at sporuyla ilgili alanlar yapılabilir. Yağlı güreş geleneği bu mekanlarda sürdürülebilir. Biz burayı kamusal yararı öne tutarak yaptık. Kar amaçlı bir tesis değil bu 100 Manisalının gönüllünün verdiği katkılarıyla (TKDK) ve Zafer Kalkınma Ajansı'nın hibeleriyle ortaya çıktı. Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve ilgili bakanlık burada yatırım yapmak isterlerse tesisler kurmak isterlerse aldığımız yüz dönümün yerin bir bölümün yeterli kadarını tahsis etmeye hazırız. İl Müdürümüz Savaş Duman ile güzel çalışmalar yaparız diye düşünüyoruz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim