Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan bugün kutlanacak olan Miraç Kandili'nin ve içinde bulunduğumuz 3 ayların insanların kendi iç muhasebesi için büyük fırsat olduğunu söyledi. Manisalıların kandilini kutlayan Cihan, mesaj vermeyi de ihmal etmedi. Müftü Cihan şunları söyledi: "Daha iyi bir insan, daha iyi bir birey, daha iyi bir Müslüman olmayı hedeflemek lazım."
Manisa İl Müftüsü Sinan Cihan Miraç Kandili öncesinde yaptığı açıklamada maneviyatı yüksek olan gün ve gecelerin insanlık için büyük önem taşıdığını söyledi. Yarın akşam Miraç Kandili'nin idrak edileceğini belirten Cihan, "Ramazan ayına iki ay gibi bir süre kaldı. 5 Haziran günü ilk teravihi kılacağız. 6 Haziran günü de ilk orucumuzu tutuyor olacağız. Bu zaman dilimleri yeni bir değerlendirmeye fırsat olarak görülmeli. Günlük hayat hepimizi bir türlü esir ediyor. Sabah evden çıktıktan sonra mevcut fırtınalı hayat hepimizi etkiliyor. İçinde bulunduğumuz 3 aylar ve idrak edeceğimiz kandil gecesi bizim için bir ‘dur, nefes al, düşün ve muhasebe yap' günleri. Hem ruhen hem fiziken Ramazan'a hazırlıyor. Çünkü Ramazan bambaşka bir atmosfer. Hangi gelişme olursa olsun Ramazan ayı geldiğinde bizim toplumumuzun birinci gündemi Ramazan'dır." dedi.
MANİSALILARIN KANDİLİNİ KUTLADI
Bu günlerin insanın iç muhasebe yapması açısından önemli olduğunu vurgulayan Chan, şöyle konuştu: "Bu günler bize bir olumsuzluğu terk dip bir olumlu vasıfla buluşmamızı sağlayan zaman dilimleri. Bu açıdan bakmak lazım. Daha iyi bir insan, daha iyi bir birey, daha iyi bir Müslüman olmayı hedeflemek lazım. Ancak bu şekilde iz bırakabiliriz. Birçok insanımız ‘Yazık oldu' denilecek şekilde ömrünü tüketiyor. Bu zaman dilimleri bütün bunlar için bir muhasebe yapma imkanları sunuyor. Miraç Kandili de bize bir Müslüman'ın nasıl yükseleceğini gösteren bir mucizedir. Peygamber efendimiz (SAV) Yüce Allah'ın lütfettiği şartlarda, imkanlarda ve mekanlarda bu mucizeyi yaşamıştır. Bize de miracı yaşama altyapısını hediye olarak getirmiştir. ‘Namaz bir mümin için miraç özelliği taşır' demiştir. Allah'a daha yakın olmanın, onun resulüne yakın olmanın yolunu yeniden hatırlamış olacağız. Bu yolun başlangıcında da namaz ve iman var. Bütün hemşerilerimizin Miraç Kandili'ni tebrik ediyoruz. Şehitlerimize rahmet, geride kalanlara sabır diliyoruz."
Editör: TE Bilişim