RUSYA Devlet Başkanı Putin'in vatandaşlarına ‘Türkiye'ye gitmeyin' çağrısına rağmen 30 yaşındaki bir Rus kadın hayatını bir Türk'le birleştirdi.
Manisa'nın Yunusemre ilçesinde kıyılan nikah sonrası Polina İvanova, kendisine verilen Türk bayrağını eşi Yasin Alpay ile birlikte havaya kaldırdı.
2016 yılında yabancı uyruklu 12 çiftin nikahını kıyan Yunusemre Belediyesi, birbirlerine aşık olan Rus gelin Polina İvanova ve Türk damat Yasin Alpay'ın mutluluğuna ortak oldu. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi'nin kıydığı nikâhta Rus gelin ve damat renkli görüntüler sergiledi. Genç çifte Kur'an-ı Kerim ve Türk Bayrağı hediye eden Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, aşkın engel tanımadığına vurgu yaparak şunları söyledi:
"Bugün hayırlı bir iş için buradayız. Gönül ferman dinlemiyor. Her ne kadar bazı siyasiler engel çıkarsa da; biliyorsunuz Rusya Devlet Başkanı Putin, ‘Türkiye'ye gitmeyin' diye bir açıklamada bulunmuştu ama Rusya'dan birçok insan Türkiye'ye geliyor. Türkiye'yi ziyaret ediyor, hatta Türklerle evleniyor. Bu çiftimizin de mutluluğuna ortak olduk. Yunusemre Belediyesi olarak 2016 yılında yabancı uyruklu 12 çiftin nikâhını kıydık. Bunlardan 3'ü Rus vatandaşların nikâhıydı. Aşk engel tanımıyor. Çiftlerimizin mutluluğunun daim olmasını diliyorum."

"TÜRKİYE'YE HAYRANIM"
Rus gelin Polina İvanova ise damat Yasin Alpay ile İzmir'de tanıştıklarını ve evlenmeye karar verdiklerini vurgulayarak, "Arkadaş gurubumuz ile İzmir'de tanıştık, bir yıldır anlaşıyoruz. Manisa'da yaşayacağız. Ben eşimi ve Türkiye'yi çok seviyorum. Türkiye'ye hayranım. Burada mutlu olacağımıza inanıyorum" dedi.

Editör: TE Bilişim