MANİSA İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, halka açık alanlarda alkol kullanan kişilerle ilgili çalışma yapılacağını belirterek "Kimsenin içki içmesi bizi ilgilendirmez ama açıkta alkol alıp insanları rahatsız etmek bir suçtur. Bununla ilgili şikayetler aldık, çalışma yapacağım" dedi.

Yunusemre'nin Tevfikiye Mahallesi'nde gerçekleştirilen etkinlikte Manisa İl Emniyet Müdürü Fevzi Bilgiç, Topçuasım, Mutlu, Lalapaşa mahallelerinde yaşayan vatandaşlarla bir araya geldi. Halkın sorunlarını dinleyen Bilgiç, emniyete gelemeyen vatandaşların ayağına gitmek istediklerini söyledi. Bilgiç, halk desteği alınmadan güvenliğin eksik olduğunu belirterek, destek istedi. Bilgiç, öncelikle telefon dolandırıcılığı konusunda mahalle sakinlerini bilgilendirdi. Birçok uyarıya rağmen hala dolandırıcılığın olduğunu kaydeden Bilgiç, "İnsanlar maalesef bunlara kanıyorlar. Polis, asker, savcı yada hakim kim olursa olsun devletin herhangi bir yetkilisi sizlerden para istemez. Bizim devlet görevini yaparken maddi beklenti içinde olmadığımızı bilmeniz gerekiyor" dedi. Vatandaşları 155 ihbar hattı hakkında da bilgilendiren Bilgiç, "Yapacağınız ihbarın ayrıntılarını da vermeniz çok önemli. Çok kısa süre içinde olay yerine intikali sağlıyoruz. Eksiğimiz varsa gidermeye hazırız. 155'i aradık gelmedi gibi şikayetleriniz olabilir. Bunun denetimini de yaparız" diye konuştu.

TRAFİK DENETİMLERİ SIKLAŞACAK

Emniyet Müdürü Bilgiç, kentte trafik sorununa da dikkat çekerek, çift sıra parklar, motor sürücülerin kask takmaması gibi konularda polise yardımcı olunmasını istedi. Trafik kurallarına uyulması ile ilgili denetimlerin sıklaşacağına dikkat çeken Bilgiç, "Biz denetim ve kontrolü açısından uygunsuz parklar ve kask konusunda hassas davranacağız. Zaman zaman çok ceza yazılıyor gibi eleştiriler alıyoruz. Ancak toplumda uyulması gereken kurallara hepimiz uymalıyız. Ayrıca ambulanslara da trafikte geçiş önceliği sağlamalısınız" diye konuştu.

ALKOLE YÖNELİK ÇALIŞMA

Toplantıda mahalle sakinlerinin karanlık sokaklarda korku yaşadıklarını belirterek, açık alanda alkol alan kişilerden şikayetçi olması üzerine Bilgiç, "Açıkta alkol kullanma konusu ile ilgili olarak bir özel çalışma yapacağım. İnsanların alkol alması kendi bileceği bir konu. Ancak bunu uygun mekanlarda almak gerekiyor. Açıkta alkol alıp insanları rahatsız etmek bir suçtur. Bununla ilgili şikayetler aldık, çalışma yapacağım" dedi.

RAMAZAN'A ÖZEL TEDBİR

Ramazan ayının yaklaştığını da ifade eden Bilgiç, "Önümüzdeki Ramazan ayı içinde ve yaz ayında polislerimizi yaya olarak görevlendirip, parklarda denetimi sıklaştıracağız. İnsanların güvenli oturabilmeli için çalışacağız. Şimdiden yaz aylarında ve geceleri vatandaşlarımızın daha huzurlu olacağını söyleyebiliriz. Daha güvenli bir Manisa için birlikte hareket etmeliyiz" diye konuştu.
Editör: TE Bilişim