CELAL Bayar Üniversitesi (CBÜ) eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli'nin, görev yaptığı dönemde okuldan attığı, Ulusal Kanal İzmir Haber Müdürü Erdem Özdemir, "O dönemde Celal Bayar Üniversitesi'ndeki cemaatçi çeteyi açıkça belirttik" dedi.
15 Temmuz'daki darbe girişiminin ardından FETÖ/PDY'ye yönelik yürütülen soruşturma kapsamında Celal Bayar Üniversitesi'nde aralarında öğretimin görevlileri, dekan ve personelin de bulunduğu toplam 103 kişi görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılanlar arasında bulunan 19 öğretim üyesi ile Manisa Celal Bayar Üniversitesi eski Rektörü Prof. Dr. Mehmet Pakdemirli bu sabah evlerinde gözaltına alındı. Prof. Dr Pakdemirli'nin gözaltına alınmasının ardından, 2010 yılında 'Atatürk'ü savunursanız sizi okuldan atarım' diyerek tartıştığı ileri sürülen, iki yıl sonra da üniversiteden attığı, dönemin Türkiye Gençlik Birliği Manisa İl Temsilcisi Erdem Özdemir açıklama yaptı. Başlattığı hukuk mücadelesini kazanarak döndüğü CBÜ Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nden geçen yıl mezun olan ve halen Ulusal Kanal İzmir Temsilciliği'nde haber müdürü olarak görev yapan Özdemir, kendilerinin 2010 yılında üniversitede cemaatleşme olduğunu söylediklerini vurgulayarak "Haklı olduğumuz ortaya çıktı" dedi.

'BİZLERİ ÜNİVERSİTEDEN ATANLAR, KENDİLERİ ATILIYOR'
O dönemde üniversiteye gelen Bülent Arınç'ı protesto ettiklerini anlatan Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

"Sonrasında eski Rektör Pakdemirli'nin 'Atatürk'ü savunursanız sizi okuldan atarım' sözleri üzerine başlayan bir tartışma yaşandı. Ardından önce okuldan uzaklaştırma cezası aldım, sonrasında da atıldım. Ancak, 'Cemaat TGB ile başa çıkamaz' dedik ve tüm üniversite gençliğini o dönemde birleştirerek bu cezayı püskürttük. Cemaatle girdiğimiz mücadele bizim zaferimizle sonuçlandı. O dönemde Celal Bayar Üniversitesi'ndeki cemaatçi çeteyi açıkça belirttik, her söylemimizde bunu vurguladık. Basının karşısında 'F tipi çeteyi' deşifre ettik. Şimdi FETÖ'nün darbe girişimi sonrası görüyoruz ki, bu örgütle kapsamlı bir mücadeleye girildi. Üniversitelerdeki cemaat yapılanması temizleniyor. Bu durum Türkiye'nin üniversitelerini özgürleştirecek. Bunun en büyük kanıtı da bizleri üniversiteden atanların kendilerinin üniversiteden atılması. Hiçbir haklı zeminleri yok, o yüzden sesleri bile çıkmıyor. Üniversiteler bilim adamlarının yeridir. Amerika'dan yönetilen gerici çetelerin değil."

Editör: TE Bilişim