AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Manisalı şehit ve gazi çocuklarını İstanbul gezisine göndererek bayram hediyesi verdi.
Sosyal projelere verdiği önemle dikkatleri çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Manisa Milletvekili Selçuk Özdağ Manisalı şehit ve gazi çocuklarını sevindirdi. Özdağ, Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı dolayısıyla Manisalı 27 şehit ve gazi çocuğunu İstanbul gezisine göndererek bayram hediyesi verdi. Çocukları uğurlamadan önce şehit ve gazi ailelerine Manisa Öğretmenevinde bir yemek veren Özdağ'a AK Parti İl Başkanı Zülfikar Gürcan, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı Zafer İkinci, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Murat Konan ve partililer de eşlik etti.
Konuşmasına, "Vatan için, millet için, din için, bayrak için, kutsal değerler için şehit düşmüş yiğitler eşleri ve çocuklarısınız. Vatan size minnettar" diyerek başlayan Özdağ, "İnşallah onların yaptıkları aziz fedakarlıkları nedeniyle bu millet izleri hep şükranla yad edecek. Onların çocukları ve eşleri de bu millete emanet, bu devlete emanet. Devlet olarak, millet olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya devam edeceğiz. Yapmak mecburiyetindeyiz. Vefa imandandır" dedi.
Projenin nasıl hayata geçtiğini anlatan Özdağ şunları söyledi:
"Geçenlerde İstanbul'a gittiğimde Atlas Global Jet'in sahibi Ali Murat Bey bana, ‘İsterseniz böyle bir proje yapabiliriz. Bizim uçağımızla gitsinler' dedi ben de olur dedim. Bugün inşallah yola çıkacaksınız. Manisa'dan 27+4. 27 şehit ve gazi ailesinin ortaokul ve liseye giden çocukları ve 4 idareci olmak üzere yola çıkılacak. Öğretmenimizden, gazi eşine kadar, sosyal hizmetler il müdürlüğümüz oldukça gayret sarf etti. Onlardan birkaç uzman sizlerle beraber olacak. Ben de sizleri uğurlamaya geleceğim. İstanbul'da Gençlik ve Spor Bakanlığının tesislerinde kalacaklar. Sabah kahvaltıdan sonra Miniatürk'ten başlayarak, Ayasofya, Sultanahmet, Süleymaniye ve de Topkapı Sarayı olmak üzere, oradaki köprülerimiz hem Boğaziçi hemde Fatih Sultan Mehmet Köprüsünü gezeceksiniz. İnşallah vakit olur da bitmek üzere olan Yavuz Sultan Selim Köprüsünü görürsünüz. Orada bir vapur gezisi ile akşam yemeğinin ardından Manisa'ya döneceksiniz. İstanbul dünyanın en güzel şehirlerinden bir tanesi. Peygamber Efendimizin övgüsüne mazhar oldu. Fatih Sultan Mehmet Fethetti. Yavuz Sultan Selim Han Peygamberimize ait olan hırkasını, terliğini, sakalı şerifini alarak İstanbul'a getirdi. Bir yandan Methiyeyi Muhammediye bir yandan Hediyeyi Muhammediye'nin şehrine gidiyorsunuz. Bir yandan Osmanlı yıkılırken, Osmanlı'nın çocuğu olan cumhuriyeti kuran bir irade Mustafa Kemal'in Samsun'a çıktığı gün, ardından da devletimizi kurduğu gün olan bayram gününde gençlere çam sakızı çoban armağanı vermek istedik. Katıldığınız için çok teşekkür ediyorum."

"ŞEHİT VE GAZİ AİLELERİNİN EMRİNDEYİZ"
Özdağ konuşmasını şöyle tamamladı:
"Geçenlerde bir şehit ailesinin evine gittiğimizde ‘Evimiz yok' demişti. Biliyorsunuz devletimiz şehit ve gazi yakınlarına çeşitli imkanlar veriyor. Şehit ailelerinde önce bir kişi işte çalışıyordu şimdi iki kişiye çıkardık. Gazilerde de bir kişiye çıkarmıştık. Küçük de olsa ev kredileri, faizsiz krediler veriliyordu 100 bin TL'ye kadar. Vatandaş baktık ki çok mağdur durumda hemen orada eski belediye başkanımızı devreye sokarak hemen ona güzel bir ev yapıyoruz. Biz sizin emrinizdeyiz. Ben bir milletvekili olarak emrinizdeyim, bir Türkiye Cumhuriyeti Devletinin vatandaşı olarak, bir akademisyen olarak, bir insan olarak, bir Müslüman olarak emrinizdeyim sizin. Siz söyleyin biz yapmaya gayret sarf edelim. Daha sık şehit aileleri ile gazilerle bir araya gelelim. Diğer STK'lar, vakıfları Manisa'daki bütün hayırseverler, zenginler veya vatansever herkes sizinle birlikte bayramlarda beraber olsunlar. Sizler ihmal edilmeyecek kadar yüce insanlarsınız. Bugün de böyle bir toplantıya geldiğiniz için ve bizim küçük de olsa bir seyahatimize çocuklarınızı gönderme lütfunda bulunduğunuz için sizlere çok teşekkür ediyorum. Yeni projelerde buluşmak üzere hayırlı yolculuklar diliyorum."
Özdağ'ın konuşmasının ardından Manisalı 27 şehit ve gazinin ortaokul ve lise öğrencisi çocuğu başlarındaki 4 idareci ile birlikte İstanbul'a hareket etmek üzere İzmir Adnan Menderes Havaalanına uğurlandı.
Editör: TE Bilişim