MANİSA Büyükşehir Belediyesi geçen sene ilkini gerçekleştirdiği "Her Manisalı Harmandalı Oynamalı" etkinliğini bu yıl da tekrarlıyor.
İlki büyük ilgi gören ve yoğun katılımla gerçekleştirilen "Her Manisalı Harmandalı Oynamalı" etkinliği bu yıl, yine Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirilecek. Etkinlikle ilgili bilgi veren Manisa Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Nursel Ustamehmetoğlu, iki yıl önce Manisalıların yoğun katılımıyla yöresel oyunların korunması, yayılması, özendirilmesi ve yaşatılması amacıyla böyle bir etkinlik gerçekleştirdiklerini belirterek, "Büyük ses getiren bu etkinliğimizi 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nda tekrarlıyoruz. Bu anlamlı günde Manisa'da yaşayan tüm halkımızı tarihimize, gelenek, görenek, örf ve adetlerimize sahip çıkmak amacıyla Cumhuriyet Meydanı'na davet ediyoruz" dedi. Düzenlenecek olan etkinliğe Manisa merkezin yanı sıra ilçelerde ikamet eden vatandaşları da davet eden Ustamehmetoğlu, "Cumhuriyet Meydanı'nda saat 19.00'da gerçekleştireceğimiz "Her Manisalı Harmandalı Oynamalı" etkinliğine 7'den 70'e bay bayan herkes katılabilir" diye konuştu.
Daha önce Manisa'nın kurtuluş gününde gerçekleştirdikleri etkinliği bu yıl 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nda tekrarladıklarını ifade eden Ustamehmetoğlu, "Amacımız bu anlamlı günde bayramı şölene çevirmek. Katılacak olan vatandaşlarımız saat 19.00'da başlayacak olan etkinlikten en az bir saat önce meydanda olmaları halinde hocalarımızdan eğitim alabilecekler" dedi.
Editör: TE Bilişim