Bugün 10 Kasım. Yaşadığımız bu güzel ülkeyi kuran Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün aramızdan ayrılışının 82’nci yıl dönümü… Yaşadığımız zor süreçlerde bir kez daha görüyoruz ki Atatürk’ün bizlere miras bıraktığı Cumhuriyet ülkemiz acısından en büyük fazilettir. Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları bu güzel vatanı bizlere armağan etmiştir. Mustafa Kemal Atatürk’ün yaptığı mücadelenin, ortaya koyduğu vizyonun ne denli büyük ve çağları aşan bir görüşü içerdiğini her geçen gün daha iyi anlamaktayız. Aramızdan ayrılışının 82. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü minnet, şükran ve özlemle anıyorum. Eğer ömrü vefa edip İkinci Dünya Savaşı geçekleştiğinde ülkemizin başında olsaydı şu an çok başka bir tablonun olacağı görüşündeyim. Bu sabah 09.05 gece tüm kalbimizle atamızı anacağız.  Aynı zamanda Kültür ve Turizm Bakanlığının “10 Kasım Anılarla Atatürk” sergisini İzmir Atatürk Müzesinde izleyebilirsiniz.

FENERBAHÇE VE BEŞİKTAŞ ARIZA YAPTI

İzmir’de yaşanan depremin yaralarını devlet millet el birliği ile sarmaya çalışılırken, koronavirüs belası da her geçen gün artıyor. Bu zor günlerde kendimizi korumaya çalışılmalıyız. Tedbirlere uymaya çalışan biri olan bendeniz hafta sonumu televizyon başında futbol müsabakalarını izleyerek geçirdim.

Cuma akşamı Gaziantep FK-Beşiktaş maçını izledim. Beşiktaş iyi oynadığı ve bir topunun da direkten döndüğü maçta abuk sabuk goller yiyerek deplasmanda Gaziantep FK’ya 3-1 yenildi. Kaleci Ersin’in gördüğü kırmızı kartla 10 kişi kalan kartal bu maçta en az berabere kalabilirdi. Utku’nun yediği goller mağlubiyetin sebepleri arasında yer aldı.

Cumartesi günü ise transfer şampiyonu, oynadığı hücum oyunu ile taraftarlarına umut veren, medyanın şimdiden şampiyon ilan ettiği, öyle veya böyle maçlarını da kazanan Fenerbahçe evinde Konyaspor ile oynadı.  Hiç kimsenin beklemediği bir sonuç karşımıza çıktı. Konyaspor’a Kadıköy’de teslim olan Fenerbahçe hem namağlup unvanını kaybetti hem de liderlikten oldu. Bir Galatasaraylı olarak Fenerbahçe’nin Konya mağlubiyetinin nasıl gerçekleştiğini anlayamadım. Futbolun hafife alınacak bir oyun olmadığını bu maçta gördük. Fenerbahçe sahaya nasıl olsa kazanırız havasında çıkmış. Bir de ilk yarıda Fenerbahçeli Pelkas’ın attığı harika gol VAR ile iptal edildi. Golden önce el tespit edildi. Çok tartışılacak bir pozisyon. Görüntülerden bir şey anlamıyorsunuz. Bu gol iptal olmasa bu maçın skoru bu olur muydu düşünmek gerek. Konya’nın attığı iki golde harikaydı. Konya bu maçı bileğinin hakkı ile kazandı. Fenerbahçe’nin büyüsü bozuldu.

SÜMER ORAL GALATASARAY GALİBİYETİNİ ÖNCEDEN BİLDİ

Pazar günü de Alanya Trabzon ile berabere kaldı. Ligin zirvesinde havalar değişmiş. Sıra pazar akşamı Sivasspor-Galatasaray maçına gelmişti. Bodrum’da oturan sevgili abim Sümer Oral’la gündüz Galatasaraylı olarak görüştüm. Oğlum Gökhan Bodrum’da Sayın Bakanım Sümer Oral abisine eşi Gözde ve oğlu Ertuğrul ile ziyarete gitmiş. Sümer Oral telefonda “Küçük Ertuğrul ben büyüdüm diyor” dedi bana. Manisa siyasetinin duayenlerinden ülkenin maliyesini başarı ile 5 yıl yöneten Sümer Oral oğlum Gökhan ve ailesinin ziyaretinden çok memnun olmuş. Akşam da maç başlamadan Sümer Oral’ı ben aradım. “Sümer abi bu akşam üzülme sırası bizde galiba” dedim. Sümer Oral “Ertuğrulcuğum düşünmüyor değilim belki Erzurum’da olduğu gibi kazanırız” dedi. Galatasaray Kulübünün Divan Üyesi Sümer Oral’ın temennisi buydu Sivasspor maçı için. Sayın Bakanımın temennisi tutarsa Galatasaray Sivas’tan köşeyi dönerek İstanbul semalarına uçmuş olacaktı. Maç için birbirimize Galatasaraylı olarak başarılar diledik. Sivas Galatasaray maçı başladı. Fatih Terim Galatasaray’ı akıllı bir oyun düzeni ile oynatıyordu. Kalede Okan önünde dört defans oyuncusu orta alanı besleyerek, Babel’i ileride bırakarak garanti bir sistemle Sivasspor karşısındaydı. Sivasspor hafta içinde Karabağ’ı 2-0 yenmişti. Galatasaray Arda takım kaptanı, Belhanda ve Feghouli pozisyon gereği Babel’in yanına sarkıtan bir oyun yapısı ile Sivas’ta oyuna iyi başlangıç yaptı. Fatih Terim’in manevi evladı Belhanda 19. Dakikada takımını 1-0 öne geçiyordu. Akıllı oyununu golle süsleyen Galatasaray bakalım ne zaman hata yapacak derken olanlar oldu. Sivasspor’un imdadına Marcao yetişti. Taç atışını seyreden Marcao Kayode’ye arkadan gelip öyle bir müdahale etti ki hakem düşünmeden penaltı noktasını göstermesi gerekiyordu. Abdülkadir Bitigen devam dedi. VAR hakemi Atilla Karaoğlan  VAR’da bir dakika dedi. Bitigen pozisyonu izledi. Penaltı noktasını gösterdi. Sinirlerim bozuldu. Sivas’ta fırsatı tepeceğiz diye düşünmeye başladım. Sivasspor için büyük şansı Fayçal Fajr topu direğe nişanlayarak yok etti. Ve Sümer Oral abimi arayarak “Bu gece şans bizle beraber” dedim. İkinci yarıda Kaptan Arda’nın attığı ikinci gol tamam üç puanı Sivas’tan alıyoruz derken Galatarasay yoruldu. Fatih Terim’in hamle yapmasını beklerken Sivas 76. Dakikada Caner ile golü atınca maçın tansiyonu yükseldi. Sivasspor beraberlik için çok çalışırken Fatih Terim yaptığı beş değişiklik ve hakem Abdülkadir Bitiken’in de yardımları ile Galatasaray Sivas’tan 3 puanı kaptı. İstanbul’a köşeyi dönerek döndü. Sümer Oral bakanımın tahmini doğru çıktı. Ben de rahat bir nefes aldım. Galatarasay zirveye ortak oldu.

Bu arada Başakşehir de geliyor. Süper Lig’in zirvesi şenlenecek. Beşiktaş’ta kendini toparlarsa zirvenin tadına doyum olmaz.