Türkiye Futbol Adamları Derneğinin İzmir Şube Başkanı Bahri Vreskala ve yönetim kurulu üyeleri Engin Kurt, Erim Yılıgeç, Faik Göksal, Erkan Göksal, Ercüment Alp, Mümin Fındık ve Alim Güngör Manisa Şube Başkanı Necmi Temizel’i ziyaret ederek 4 Aralık’ta İzmir’de düzenleyecekleri gecede Türk hakemliğine ve futboluna yaptığı hizmetlerden dolayı Necmi Temizel’e Onur Ödülü vermeyi yönetim olarak uygun gördüklerini açıkladılar. Ulupark’taki buluşmada İzmir ekibini Manisa Şube Başkanı Necmi Temizel, yönetim kurulu üyesi Alparslan Kaya, Ufuk Dündar, Nahit Gülen, Mustafa Alan, Sabahattin Kayhan, Aydın Benlişen ve kurucu üye olarak bendeniz karşıladık. Ulupark toplantı salonunda gerçekleyen görüşme samimi bir havada geçti. Türk futbolunun çeşitli sorunları masaya yatırılarak tartışılmış ve çözümü konusunda fikirler ortaya atıldı.

İzmir Şube Başkanı Sayın Bahri Vreskala aralık ayında gerçekleştirecekleri “İnsanlar Yaşarken de Anılmalıdır” programı hakkında bilgiler sundu ve bu programda ödül alacak spor adamlarını belirlediklerini söyledi. İzmir-Manisa dernekleri olarak neler yapabilecekleri konusu görüşülürken güncelliği itibariyle Manisa Şubesi olarak bu konunun programa eklenmesi önerisi sunuldu. 14 yaş grubu Türkiye şampiyonu olan Manisa Futbol Kulübü takımının o etkinlikte ödüllendirilmesi oy birliği ile kabul edildi.

Toplantıda Türk futbolundaki yabancı sayısı, devşirme sporcular, alt yapı, teknik adam, yönetici, ulusal marş, Metin Oktay turnuvası konuları uzun uzadıya tartışılarak bundan sonrasında yapılacak müşterek toplantıda rapor haline getirilip ilgili makamlara sunulmasına karar verildi. Türkiye Futbol Adamları Derneği’nin İzmir şube yönetim kurulu üyelerinden Erim Yılıgeç benim ve Sabahattin Kayhan’ın 50 yıllık dostu. Dün bu toplantı yapılırken Sabahattin abim de aramıza son anda katıldı. Erim Yılıgeç’le uzun uzun sohbet ettik. Başkan Bahri Vreskala benim gazetecilik yıllarımda İstanbul ve İzmir Beden Terbiyesi İl Müdürlüğü yapmış efsane müdürlerden biridir.

Üç saate yakın süren toplantı Manisa ekibinin misafirlere ikram ve hediyeleriyle toplu resim çekilerek ve bu tür toplantıların her ay yapılması temennisiyle son buldu.