TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin temmuz ayında asgari ücrete zam yapmama kararına destek verdiğini açıkladı. Atalay, öncelikle enflasyonun düşürülmesi gerektiğini ve ardından alım gücünün artırılması gerektiğini belirtti.

BİM’de Air Fryer Müjdesi! BİM 10 Mayıs Aktüel Kataloğu: Blender Seti, Nevresim Takımı, Kızartma Tenceresi… BİM’de Air Fryer Müjdesi! BİM 10 Mayıs Aktüel Kataloğu: Blender Seti, Nevresim Takımı, Kızartma Tenceresi…

Geçtiğimiz günlerde asgari ücrete ara zam olup olmayacağına ilişkin beklentilere yönelik Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, ara zam olmayacağını açıkladı. Meclis'te gazetecilerin sorularını yanıtlayan Işıkhan, asgari ücrete ilişkin herhangi bir toplantı yapmayacaklarını ve ara zam düşünmediklerini ifade etti.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ise Bakan Işıkhan'ın açıklamalarını değerlendirirken, enflasyonun düşürülmesi gerektiğini ve asgari ücretin artırılmaması gerektiğini belirtti. Atalay, asgari ücretin belirlenmesinde enflasyonun durdurulması ve alım gücünün artırılmasının önemli olduğunu vurguladı.

TÜRK-İŞ'ten Asgari Ücret Açıklaması

Süreç devam ederken TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan ve beraberindeki heyetin TÜRK-İŞ'i ziyaretinde, asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay, asgari ücret açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

Enflasyonu durdurmadan, tabiri caizse küpün altını kapatmadan küpün üzerine istediğiniz kadar suyu doldurun, kısacası parayı verin paranın bir hükmü kalmıyor. Bunun için biran evvel küpün altını kapatmak lazım, enflasyonu durdurmak lazım. Ondan sonra da toplumun alım gücünü belirli bir noktaya çekmek lazım.


 

Asgari Ücret Artık Tek Zam ile Belirlenecek

Asgari ücret, en son ocak ayında 2024 yılı için net 17.002,12 TL ve brüt 20.002,50 TL olarak belirlendi.

Ocak ayında, Orta Vadeli Program (OVP) doğrultusunda enflasyonda düşüş yaşanması beklendiğinden, asgari ücretin 2024 yılı için yılda bir kez zamlanmasının planlandığı belirtilmişti.

Temmuz ayında ise memur ve memur emeklileri ile SSK ve Bağ-Kur emeklileri maaşlarına zam alacak.

Kaynak: Haber Merkezi