Bundan tam 3 yıl önce, gece saat 20.30 sularında çok zaman öncelerden aşina olduğumuz bir takım sesler çalınmaya başladı kulağımıza. “Darbe!”

Kimse bir anlam veremedi önce bu sese. Gece, dakika dakika ilerledikçe göze tuhaf gelen bir takım karışıklıklar olduğu artık aşikar bir hal almaya başladı. “Darbe yapılıyor!” lafını artık ciddiye almamız ve bir şeyler yapmamız gerekiyordu.

Tam o saatlerde, saat 00:13’te TRT’den darbe bildirisi okunuyordu.

Ve Türkiye Cumhuriyeti’nin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın o dakikalarda CNN Turk’e canlı olarak bağlanıp bu emir komuta zinciri altında Türk Ordusu’nun yaptığı bir darbe değil Fethullah Gülen hareketinin, Türk milletine karşı yapmaya çalıştığı hain bir kalkışmadır sözleri; nasıl bir tuzağa çekildiğimizin kanıtı oluyordu.

Evet... Türkiye Cumhuriyeti daha önce de darbeler yaşamış bir devletti. Türk milleti darbelere alışıktı ama hiçbiri böyle haince bir komplonun parçası değildi.

TRT Genel Müdürlüğü’nü zorla ele geçirmeye çalışan Türk askeri görünümlü FETÖ’nün askerleri, aynı zamanda Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne de bombalar yağdırmaya başlamıştı.

F-16’ların ateşlediği bombalar Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde düşüyor, tüm partilerin milletvekilleri o kabus anları Meclis’in içinde birbirine kenetlenerek geçiriyordu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bu hain darbe girişimini durdurması için sokağa çağırdığı Türk milleti de, FETÖ’CÜ’cü terörist askerlerin kullandığı F-16’lara aynı vekillerimiz gibi karşı koyuyor, sokaklarda yürüyen tankları millet olarak onlardan geri alıyordu.

Türk milleti zaferler yaşamaya alışmış bir millettir. Özgürlüğüne ve bağımsızlığına karşı, vatanına karşı bir tehdit görüyorsa vücudunu bu tehdide siper etmeyi her zaman vazife bilmiştir.

15 Temmuz 2016 gecesi yaşananlar da işte bu duruşun en güzel kahramanlık hikayelerinden biri olarak tarihe geçti. Şehitler verdiğimiz o gecenin sabahında, Türk milletinin artık yeni bir kahramanlık destanı çoktan yazılmıştı bile.

Ardan geçen 3 yıl içinde, o geceyi hiç unutmadık. Yaşadığımız büyük hainliğe karşı nasıl tedbirler almamız gerektiğini, birbirimize nasıl sımsıkı kenetlenmemiz gerektiğini çok iyi öğrendik.

Başta devletimiz olmak üzere FETÖ’ye karşı büyük bir mücadele başlatıldı. Ordudan eğitime, adaletten sağlığa, bürokrasiden STK’lara kadar topyekun bir mücadele vererek, temizlendik ve temizlenmeye hala devam ediyoruz.

15 Temmuz artık, Demokrasi ve Milli Birlik Günü olarak anılıyor.

Türk milleti, vatanımızı bölmek, parçalamak isteyen hainlere karşı nasıl dik durması gerektiğini, o karanlık geceyi hatırlayarak, anarak bir kez daha idrak ediyor. Bir daha öyle bir gece yaşamamak için ne yapması gerektiğini iyice hafızasına kazıyor.

15 Temmuz hain darbe girişimi gecesinde Manisa’da da küçük hareketlenmeler yaşanmıştı. Hepsi zihnimizdeki yerini hala koruyor.

O gece sabaha kadar meydanlarda nöbet tutan Manisalılar, sabaha kadar camilerinden sela sesi kesilmeyen Manisa sokakları; hain darbe girişiminin 3 yılında yine bir araya gelecek, birbirine kenetlenerek, o geceyi lanetle anacak.

Manisa Valiliği tarafından hazırlanan programlara tüm Manisalılar davet edilirken, oluşturulan program ise oldukça zengin.

Manisa’da düzenlenecek olan 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Programı şöyle: “Saat 11.00’da Manisa Şehitliği Ziyareti, 11.45’te Fatih Sergi Salonunda 15 Temmuz Fotoğraf Sergisinin Açılışı ve Anı Defterinin İmzalanması, Hatuniye Camiinde saat 12.45’te Mevlidi Şerif, Dua ve İkram, saat 14.00’da Lale Salonunda Gazeteci-Yazar Bülent Orakoğlu Konferansı, saat 21.00’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanında Toplanma, saat 21.30’da 15 Temmuz Demokrasi Meydanı- M.Kemal Paşa Caddesi-Cumhuriyet Meydanı güzergahında Milli Birlik Yürüyüşü, saat 22.00’da Cumhuriyet Meydanında 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Anma Etkinlikleri.”

Manisa Büyükşehir Belediyesi de ilçelerdeki vatandaşların bu programlara katılabilmesi için ücretsiz seferler yapacak. Anlaşılan o ki, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü her geçen sene artarak çoğalan bir katılım ve inançla anılacak.

Ne mutlu ki o geceyi alnımızın akıyla atlattık. Ne mutlu ki Cumhurbaşkanımız başta olmak üzere vatanına, milletine sahip çıkmaya yeminli bir milletimiz var.